EXCLUSIV  Românii plecați la muncă, înșelați de firmele de recrutare. "Nu mai plătiți comision lunar!"

Narcis Popa |
Data publicării:

Avertisment pentru românii care lucrează în străinătate: firmele de recrutare care percep comision lunar din salariu, comit un abuz, avertizează Erich Mocanu, fondatorul asociației AEBS.org. 

Erich Mocanu, care se ocupă de problemele de legislația muncii pentru românii din străinătate atenționează românii să fie atenți la contractele de muncă și să nu accepte să plătească un comision lunar firmelor de recrutare. Comisionul se plătește doar o singură dată, spune Mocanu. 

"Este o mare problemă. Multe țări din veste unde muncesc românii nu a reușit să rezolve problema contractelor de muncă. Vă dau un exemplu concret. În Austria există o problemă cu contractele între agenția de intermediere din Austria, agenția de intermediere din România și familia care beneficiază de serviciile angajatului român, în cazul în care este vorba despre un îngrijitor. Un îngrijitor ajunge să aibă minimum două contracte: unul cu familia și încă unul cu agenția de recrutare. Comisionul luat de agenția de recrutare din salariul angajatului merge lunar în conturile sale, ceea ce este un abuz, pentru că legislația europeană interzice plata unui comision lunar. Comisionul se plătește o singură dată, de regulă la început. Desigur, pot exista înțelegeri ca suma să fie plătită în rate, pentru că românul nostru poate nu are câteva sute de euro să plătească odată, dar în nici un caz nu se poate cere lunar un astfel de comision. Unii plătesc ani de zile aceste sume," a spus Erich Mocanu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel