Acest proiect este realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.
Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Românii din Italia, invitați să sărbătorească Ziua Națională: „Chiar dacă ne-am pus aripi, rădăcinile ne țin legați. O bucățică din România pe meleaguri străine!”

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Românii din Italia sunt invitați să sărbătorească Ziua Națională a României pe 27 noiembrie în Castelnuovo Magra, o comună din provincia La Spezia, regiunea Liguria, Italia.

Președintele Comunității Române Daciada, Ababei Vasile Mihai, a organizat un eveniment pentru românii care sunt în Italia și îi invită la un spectacol cu ocazia Zilei Naționale a României.

Invitații vor fi Petronela Radu, Ciprian Crăciun, Cătălin Popică, Cristina Ilie, Virgil Bularca, Rică Crăciun, Bogdan Nechifor, Diana Mitrea. Surpriza evenimentului va fi Ursul de la Dofteana.

Italia. Românii din Asti, festival folcloric de Ziua Națională a României: „Este foarte important pentru comunitate să își mențină identitatea și rădăcinile“

 

„Să spunem într-un glas: La mulți ani, România! La mulți ani, Români!”

 

Artista Petronela Radu a transmis un mesaj emoționant pe pagina de Facebook: „chiar dacă ne-am pus aripi, rădăcinile ne țin legați prin ceea ce se numește DOR”.

„Onorată să cânt românilor din Italia!

Dragi români din Italia, 1 DECEMBRIE este Ziua Națională a României!!! Noi anticipăm, în 27 noiembrie, orele 12:00 în Castelnuovo Magra, provincia di La Spezia undeva răsuna românismul, vom fi acasă, vom fi una cu țara. Vom da startul pentru a omagia patria mamă, vom cânta și ne vom simți ceea ce suntem: români.

"Geniile culturii românești" - omagiu adus comunității românești din Castellon: "Este o parte foarte importantă a orașului nostru"

Chiar dacă ne-am pus aripi, rădăcinile ne țin legați prin ceea ce se numește DOR.

Mulțumim domnului Ababei Vasile Mihai președintele și sufletul Comunității Române Daciada pentru faptul că și în acest an a reușit să aducă o bucățică din ROMÂNIA pe meleaguri străine!

Mulțumim tuturor celor care ne sunt aproape! Vă așteptăm cu mult drag și DOR, dor de frumos, dor de România! Să spunem într-un glas: La mulți ani, România! La mulți ani, Români!”, a transmis artista pe pagina de Facebook.

Poetul român Viorel Boldiș, omagiat în Italia: Românii, invitați la Genova la o plimbare interculturală prin poezie - "Prè: popoare și poezie"

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel