ROMÂNII din DIASPORA au cerut excluderea PSD din familia socialiștilor europeni. Petiția, depusă în PE (VIDEO)

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Petiţia „Exclude PSD”, semnată de 18.000 de cetăţeni, din Grupul Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor (S&D), a fost depusă de o delegaţie de semnatari în Parlamentul European la Strasbourg, informează epochtimes-romania.com.

„Delegaţia formată din patru petiţionari a fost primită de europarlamentarul social-democrat Jo Leinen în cadrul unei întrevederi care a durat 30 de minute. Europarlamentarul Jo Leinen este membru în comitetul AFCO pentru probleme constituţionale din cadrul Parlamentului European. Delegaţii au argumentat că excluderea PSD ar distanţa Alianţa S&D şi Parlamentul Uniunii Europene de un partid politic extrem de controversat, controlat la ora actuală de către persoane care au slăbit normele fundamentale ale oricărei societăţi democratice prin introducerea unei legislaţii criticate atât politic, cât şi la nivelul organismelor de specialitate. Aceste modificări au fost impuse de obicei prin procedee care au au eludat orice dezbatere, de exemplu ordonanţe de urgenţă.

Experienţa de până acum a arătat că atitudinea pasivă a fracţiunii S&D faţă de PSD din ultimii ani nu a avut rezultatele scontate. Din contră: în timp ce PSD a realizat controversata 'reformă a justiţiei', partidul lui Liviu Dragnea a putut folosi prestigiul calităţii de membru în fracţiunea S&D pentru a crea în faţa propriilor alegători iluzia unei legitimări internaţionale. De asemenea, prin asocierea PSD cu social-democraţia europeană, o parte a electoratului român consideră în mod greşit că există o identitate de valori între PSD şi partidele social-democrate europene. Nu în ultimul rând, o excludere a PSD ar semnala că Parlamentul Uniunii Europene, prin intermediul Alianţei S&D, susţine lupta împotriva corupţiei în toate statele membre ale Uniunii Europene, în general, şi România, în special”, se arată în comunicat.

Iniţiatorul petiţiei: Paul Milata - Berlin, Germania

Delegaţi: Dida Codreanu - Kloten, Elveţia, Ramona Leucuţa - Zurich, Elveţia, Andrei Mihăilescu - Adliswil, Elveţia, Mihnea-Ştefan Mihai, Adliswil, Elveţia.


[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel