Românii acuzaţi la Londra de „jaful secolului”, ELIBERAȚI: Nimeni nu se aștepta la asta! „Au plâns la aflarea sentinţei”

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Sursa foto: captură bbc.com
Sursa foto: captură bbc.com

Luni, 4 ianuarie, un juriu a dat verdictul în cazul „Jafului secolului“ din Anglia, în care 4 români au fost cercetați pentru furtul unor bijuterii în valoare de milioane de dolri, din casele unor vedete. Verdictul a fost unul complet neașteptat.

Patru români au fost judecaţi în ceea ce presa britanică a numit „jaful secolului” în Londra, în urma căruia, în luna decembrie a anului trecut, au fost furate ceasuri, bijuterii şi alte bunuri, în valoare de 26 de milioane de lire sterline, aparţinând fostului fotbalist Frank Lampard, moştenitoarei Tamara Ecclestone şi familiei magnatului Vichai Srivaddhanaprabha.

Citește și: Marea Britanie. Povestea menajerei române care a comis „jafurile secolului”. A acţionat ca Spiderman

Maria Meşter, fiul ei, barmanul Emil Bogdan Savastru, în vârstă de 30 de ani, fostul profesor de sport Sorin Marcovici, în vârstă de 53 de ani, şi lucrătorul hotelier Alexandru Stan, în vârstă de 49 de ani, au fost judecaţi în cazul „jafurilor secolului”, la Londra. Deşi procurorii au susţinut până în ultimul moment vinovăţia românilor, curtea juraților a fost de altă părere. 

Românii au fost exoneraţi de orice implicare în ceea ce poliţia a descris ca fiind cea mai mare spargere care avut loc în Marea Britanie, potrivit Daily Mail. Nu a rămas în picioare nici acuzaţia că românii ar fi fost cei care au dat spargerile din vestul Londrei, şi nici acuzaţia că ei ar fi colaborat şi ar fi oferit asistenţă bandei de hoţi care a comis furturile.  Potrivit sursei citate, cei patru români au plâns la aflarea sentinţei, în timp ce juriul a pronunţat verdicte unanime de nevinovăţie pentru conspiraţie la jaf, în decembrie 2019, precum şi pentru alte acuzaţii alternative.

Citește și: Români, „jaful secolului” în Londra. „Film de Hollywood: Gâşte grase şi găini proaste”. Procuror: „Mi-ar plăcea să fiu jucat de Neeson”

Deși cei patru inculpaţi români au fost declaraţi nevinovaţi, doar trei dintre ei au fost puşi în libertate. Fiul Mariei Meşter, femeia acuzată iniţial că ar fi „capul bandei”, Bogdan Savăstru a fost găsit vinovat pentru o altă acuzaţie – tăinuire de bunuri furate – referitor la o geantă şi un ceas furat într-unul dintre raiduri. El îşi va afla pedepasa la o dată ulterioară, rămasă necunoscută.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel