Marea Britanie. Povestea menajerei române care a comis „jafurile secolului”. A acţionat ca Spiderman

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: captură bbc.com
Sursa foto: captură bbc.com

Maria M., o româncă de 47 de ani, angajată ca menajeră, a reuşit „jafurile secolului” în Londra. Ajutată de fiul ei şi de încă doi români, echipa ar fi furat de 25 de milioane de lire sterline bunuri de la moștenitoarea F1 Tamara Ecclestone și „au acționat ca Spiderman” pentru a efectua raidul asupra casei sale.

Maria a profitat de faptul că Tamara şi soţul ei, Jay Rutland, plecaseră într-o vacanţă de trei săptămâni şi au pătruns în reşedinţă de unde au furat o serie de obiecte de valoare, iar românii au acţionat ca Spiderman, informează bbc.com.  

Potrivit informațiilor prezentate de procurori ieri în fața judecătorilor, românii ar fi furat numai din casa fiicei miliardarului o colecţie preţioasă de bijuterii, printre care şi un ceas Cartier primit cadou de nuntă, în valoare de 95.000 de euro. Tamara Ecclestone a mai reclamat dispariţia unor inele şi cercei de mare valoare, precum şi a unei brăţări în valoare de peste 100.000 de dolari.

 

Românii dăduseră o spargere la vila lui Frank Lapard

 

Mai devreme, pe 1 decembrie, românii dăduseră o spargere la vila lui Frank Lapard, antrenorul lui Chelsea, de unde au plecat de asemenea cu o pradă bogată. 

Românii au fost nevoiţi să escaladeze mai multe garduri şi să treacă peste alte două proprietăţi. Între cele două spargeri, cei patru români au spart şi reşedinţa familiei lui Vichai Srivaddhanaprabha, regretatul patron al echipei de fotbal Leicester, de unde au furat obiecte în valoare de un milion de lire.

Procurorii britanici nu exclud varianta ca Maria să fi dat şi alte lovituri, în discuţie fiind furturi care ajung la suma de 60 de milioane de lire sterline. 

 

Românca a fost prinsă şi arestată pe aeroport când voia să fugă în Japonia

 

Românca a fost prinsă şi arestată la scurt timp după jaf, pe aeroportul Standsted din Londra, când se pregătea să fugă în Japonia, potrivit Adevărul. În acel moment, ea purta o pereche de cercei de 300.000 de lire sterline, dintre cei furaţi din vila Tamarei Ecclestone.

Şi fiul ei, Bogdan, în vârstă de 30 de ani, a fost arestat câteva zile mai târziu, dar pe un alt aeroport londonez, Heathrow. Ulterior, au fost arestaţi şi ceilalţi doi membri ai bandei, Alexandru S., în vâstă de 49 de ani, agent de securitate, alături de barmanul Sorin M.., în vârstă de 52 de ani. Toţi patru neagă că ar fi luat parte la jafuri, însă sunt acuzaţi oficial în acest caz.

 

Maria, menajeră în Italia

 

Potrivit sursei citate, Maria a fost angajată ca menajeră în Italia, la Milano, dar a găsit repede o modalitate prin care putea procura mult mai mulţi bani decât îi oferea slujba sa modestă.

Sătulă să şteargă praful şi să se ocupe de curăţenie în casele italienilor, ea şi-a descoperit veleităţi nebănuite, aşa că şi-a dat demisia şi a părăsit Italia. Şi a dat dovadă de o inventivitate şi de un curaj ieşite din comun când, alături de fiul ei şi de alţi doi români, a comis mai multe spargeri, cele mai multe în Londra.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel