România, măsuri asemănătoare lockdown-ului pentru nevaccinați din Austria. Expert în sănătate publică: „Avem nevoie de restricții mai severe“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un expert în sănătate publică solicită adoptarea în România a unor măsuri asemănătoare lockdown-ului austriac.

Expertul Răzvan Cherecheș anunță că începând de luni restricțiile care le vizează pe persoanele nevaccinate din Austria vor fi foarte dure.

„Începând de mâine, Austria a decis lockdown pentru persoanele nevaccinate pentru următoarele 10 zile. Amenda pentru încălcarea lockdown-ului este de 1450 Euro”, a scris Răzvan Cherecheș pe Facebook

Expertul în sănătate publică le solicită autorităților să impună restricții dure și în România.

România, măsuri asemănătoare lockdown-ului pentru nevaccinați din Austria

 

„Austria are rata de vaccinare de 65%, considerată prea mică pentru prevenirea aglomerării secțiilor de terapie intensivă. Din nefericire, rata de vaccinare este mult mai mică la noi, deci avem și noi nevoie de restricții mai severe, dacă vrem să evităm sutele de morți pe zi”, a explicat Cherecheș.

În România 7.467.135 de persoane au fost imunizate de la începutul campaniei cu o doză, iar 6.843.637 dintre acestea au schema completă de vaccinare. De asemenea, 1.173.546 de persoane au făcut și doza a treia, potrivit Mediafax.

Precizăm că Austria a autorizat, duminică, primul lockdown la nivel național pentru persoanele nevaccinate cu vârsta de peste 12 ani. Este prima țară din lume care impune o astfel de măsură. Carantina pentru nevaccinați intră în vigoare la miezul nopții.

Austria, lockdown pentru nevaccinați

 

Carantina pentru persoanele nevaccinate cu vârsta peste 12 ani a fost impusă de guvern după un record de infectări cu COVID-19, transmite Deutsche Welle.

„Trebuie să creștem rata de vaccinare. Este rușinos de scăzută”, a declarat cancelarul Austriei, duminică, într-o conferință de presă.

Măsura va însemna că oamenii vor avea voie să iasă din casă doar pentru activități esențiale, cum ar fi mersul la medic sau cumpărarea de alimente.

Cancelarul Alexander Schallenberg a argumentat recent că două treimi dintre austrieci nu ar trebui să sufere pentru că alţii au ezitat să se vaccineze.

De asemenea, începând de luni, copiii din Viena vor putea primi începând de luni o doză de vaccin Pfizer/BioNTech, potrivit Euronews.

O campanie pilot de vaccinare va fi deschisă între orele 7:00 și 10:00 și între orele 15:00 și 19:45, a anunțat municipalitatea într-un comunicat de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel