România, luată în calcul pentru deschiderea unei fabrici de baterii electrice de un miliard de euro. Șansă uriașă pentru țara noastră

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Una dintre cele mai mari companii mondiale de baterii pentru mașinile electrice, industriale și de consum a luat în calcul România pentru deschiderea unei fabrici. Aceștia intenționează să construiască o unitate de producție de baterii pentru mașini electrice, iar țara noastră ar putea finanța cu fonduri europene anumite componente ale investiției.

Anunțul că România este vizată de Grupul Varta a fost făcut de către Roxana Mînzatu, secretar de stat în Ministerul Investițiilor si Proiectelor Europene MIPE.

„Am primit azi (nr. 3 martie) delegația grupului Varta. Compania vizează România ca locație pentru o investiție strategică de 1 miliard de euro într-o nouă unitate de producție baterii pentru mașini electrice. Am setat cadrul opțiunilor potențiale pentru finanțarea din fonduri europene pentru anumite componente ale investiției.

Unitatea se va baza pe tehnologii înalte și pe forța de muncă bine pregătită și competitivă. Echipa Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene va oferi taskforce-ului coordonat de Ministerul Economiei tot suportul posibil care să faciliteze decizia investitorului de a opta pentru România”, a anunțat pe Facebook, Roxana Mînzatu, Secretar de stat în Ministerul Investițiilor si Proiectelor Europene MIPE – coordonare POAD.

 

Investiția ar fi un pas foarte important pentru România

 

România colaborează cu grupul Varta din anul 2014, având o fabrică la Braşov, mai exact Varta Microbattery. În anul 2019 a primit un ajutor de stat de 25,3 milioane de euro pentru extinderea capacității de producție. În 2020, cifra de afaceri a firmei a fost în creștere cu aproape 50%, înregistrând afaceri de 407 milioane de lei,  față de anul precedent. De asemenea, profitul din 2020 a fost de aproape 20 de milioane de lei, în creștere de la cele 3,6 milioane de lei raportate pentru 2019, relatează economica.net. 

În comentariile postării realizate de Roxana Mînzatu, Secretar de stat în Ministerul Investițiilor si Proiectelor Europene MIPE – coordonare POAD, ofertele deja par să vină pentru locație.

„Felicitări! Localiatea Simnic situată în partea de nord a Municipiului Craiova pune la dispoziție un teren intravilan dotat cu utilitățile adecvate în suprafața de 10 ha pentru investiții majore. Dacă există interes pentru investitori, ne puteți contacta.”, a scris un internaut la postarea de pe Facebook.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel