România, ţara cu cei mai fericiţi copii din lume

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Mai multe persoane aprind lumanari in memoria victimelor incendiului de la clubul COLECTIV din Bucuresti, in Piata Victoriei din Timisoara, duminica, 1 noiembrie 2015.
Mai multe persoane aprind lumanari in memoria victimelor incendiului de la clubul COLECTIV din Bucuresti, in Piata Victoriei din Timisoara, duminica, 1 noiembrie 2015.
Jurnaliștii britanici sunt uimiți de transformarea radicală a României: de la orfelinatele groazei din urmă cu 25 de ani, la tărâmul fericirii!

 

Jurnaliștii britanici sunt uimiți de transformarea radicală a României: de la orfelinatele groazei din urmă cu 25 de ani, la tărâmul fericirii pentru copii!

 

Românii au cei mai fericiți copii din lume, potrivit rezultatelor unui sondaj referitor la condițiile de viață ale copiilor din 16 state realizat de organizația internațională Children's Worlds.  74% dintre copiii din România s-au declarat fericiți că merg la școală, peste nivelul înregistrat în Polonia (57%), Marea Britania (47%) și Germania (36%).

 

Datele i-au şocat pe britanicii de la The Guardian. Copiii de 8 ani din UK sunt profund nemulțumiți de aspectul fizic și întâmpină probleme majore la școală. Pe scara fericirii realizată de organizația internațională, copiii britanici ocupă locul 13 din 16. Sunt urmați doar de Corea de Sud, Etiopia și Nepal.

 

Studiul a fost realizat în perioada 2013-2015 pe un eșantion de aproape 17.500 de copii în vârstă de 8 ani din Marea Britanie, Turcia, România, Spania, Germania, Coreea de Sud, Africa de Sud, Polonia, Norvegia, Nepal, Malta, Israel, Etiopia, Estonia, Columbia și Algeria. Scopul studiului a fost de a folosi informațiile obținute în vederea îmbunătățirii condițiilor de viață ale copiilor din întreaga lume.

 

La sondajul realizat în România au participat 1.242 de copii, care au fost chestionați cu privire la viața în familie și la nivelul de fericire personală, dar și în legătură cu orele petrecute la școală și la locurile de joacă.

 

Graficul fericirii, realizat de The Guardian după datele Jacobs Foudation

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel