Români, arestați pentru trafic de droguri. Sute de mii de euro și de lei, cannabis și cocaină, confiscate

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
droguri si sume mari de bani confiscate de politisti
droguri si sume mari de bani confiscate de politisti

În urma a două acțiuni de prindere în flagrant delict și 6 percheziții, executate de polițiștii de combatere a criminalității organizate din București și procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală,au fost ridicate sute de mii de euro și de lei, cannabis, cocaină, amfetamină și ketamină. Cinci membri ai unei grupări specializate în trafic de droguri au fost arestați preventiv.

La data de 19 martie 2021, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București - Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au realizat o acțiune operativă pentru documentarea activității unei rețele de traficanți, care ar fi importat și distribuit droguri, preponderent în București.

Astfel, a fost realizată o prindere în flagrant delict, stradală, în sectorul 6, a 3 persoane, în timp ce ar fi transportat un colet, în care se aflau aproximativ 9,5 kilograme de cannabis. Asupra celor în cauză au fost descoperite aproximativ 10 grame de cocaină, iar cele două autoturisme cu care s-ar fi deplasat au fost indisponibilizate. Polițiștii au prins în flagrant delict, pe stradă, în sectorul 4, o femeie, care ar fi transportat aproximativ 3 grame de cocaină.

 

Infracțiuni de trafic internațional de droguri de risc și de mare risc 

 

În continuare, polițiștii au efectuat 6 percheziții domiciliare, în București și în județele Ilfov și Prahova, fiind descoperite și ridicate 8 kilograme de cannabis, 1,4 kilograme de amfetamină, 1 kilogram de ketamină, 200 de grame de cocaină, 200 de grame de ciuperci halucinogene, 200.000 de euro, 100.000 de lei și 100 de dolari. De asemenea, au fost ridicate 11 telefoane mobile, cu cartele sim, un dispozitiv electric de vidat, diferite materiale și recipiente folosite la ambalarea, porționarea și transportul drogurilor și diferite înscrisuri.

Șase persoane au fost prezentate procurorului de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală – Secția de Combatere a Traficului de Droguri, cinci dintre ele fiind reținute și, ulterior, arestate, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic internațional de droguri de risc și de mare risc, trafic de droguri de risc și de mare risc și constituirea unui grup infracțional organizat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel