Bunic român, afaceri cu droguri de miliarde de dolari cu polițiști din Australia: „Sunt aici să cumpăr cizme UGG“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
Bunic român, afaceri cu droguri de miliarde de dolari cu polițiști din Australia: „Sunt aici să cumpăr cizme UGG“
Bunic român, afaceri cu droguri de miliarde de dolari cu polițiști din Australia: „Sunt aici să cumpăr cizme UGG“

Stelian S.. un bunic român de 70 de ani și Nicholas St. James, în vârstă de 67 de ani, sunt judecați în Australia pentru trafic de droguri de mare risc. Cei doi bunici s-au implicat în afaceri cu cocaină în valoare de 50 de miliarde de dolari australieni. Cumpărătorul a fost însă problema lor... Era un polițist sub acoperire.

Stelian State, în vârstă de 70 de ani, și Nicholas St James, în vârstă de 67 de ani, au fost trimiși în judecată sub acuzația că au complotat pentru a importa în Australia, din Columbia, prin Fiji, 500 kg de cocaină. Ambii bărbați au pledat nevinovați pentru încercarea de trafic cu o cantitate comercială mare de cocaină, în noiembrie 2019.

Vezi și: Dacia 1300 merge din ce în ce mai bine la EXPORT în SUA. Încă o mașină a pornit spre America - FOTO

Românul e acuzat, de asemenea, de conspirație cu polițiști sub acoperire pentru a aduce drogurile în Australia. Pentru prima oară de la arestarea celor doi, la sfârșitul anului 2019, au fost făcute publice detaliile schemei de trafic puse la punct de aceștia. Stelian State le-a spus polițiștilor că vrea să cumpere cizme UGG, potrivit The Herald Sun, titrează Libertatea.

Poliția îi acuză pe Stelian State și pe St James că au zburat din România în Queensland la câteva zile unul după celălalt, în septembrie 2019, sub acoperirea unei sărbători în familie. Ulterior, State, care e bunic, le-a spus polițiștilor că a venit în Australia ca să cumpere cizme UGG.

Bunicul român, un kilogram de cocaină, de probă

 

La scurt timp după sosirea bărbaților, doi agenți sub acoperire au luat legătura cu ei și la sfârșitul lunii octombrie au elaborat împreună un plan de aducere a cocainei, într-o cameră de hotel din South Wharf.

State și complicele lui le-au spus polițiștilor sub acoperire că vor să cumpere de la ei jumătate de tonă de cocaină și că vor plăti pentru ea 50 de milioane de dolari australieni. În timpul întâlnirii din camera de la hotelul Pan Pacific, din 31 octombrie, bărbații ar fi spus că vor cumpăra inițial 1 kg de cocaină, pe care îl vor arăta „familiei” lor pentru a testa calitatea, și vor plăti 100.000 de dolari. Dacă totul ar merge bine, ar cumpăra restul de 500 kg în decurs de două până la trei săptămâni, ar fi spus bărbații.

Cei patru bărbați s-au întâlnit din nou o lună mai târziu, într-un hotel din Glen Waverley, după ce suspecților li s-a spus că cocaina a ajuns în Australia. Polițiștii sub acoperire le-au dat apoi un pachet fals de 1 kg de cocaină. În 20 de minute de la întâlnire, polițiștii au luat cu asalt camera de hotel și i-au arestat pe bărbați. Aceștia vor fi în fața instanței, prima oară, pe 26 februarie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel