Româncă, ucisă de soț în Italia: „Adrian avea o gelozie morbidă. Mădălina nici măcar nu a mers singură vreodată la cumpărături”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Se cere dreptate pentru o româncă ucisă cu patru copii în Irlanda. Dosarele de investigație au fost finalizate
Se cere dreptate pentru o româncă ucisă cu patru copii în Irlanda. Dosarele de investigație au fost finalizate

Adrian L., în vârstă de 43 de ani, este acuzat de uciderea soției sale Elena Mădălina, o crimă petrecută în urmă cu doi ani la Pescia Fiorentina, în municipiul Capalbio din Italia.

Păreau un cuplu model, dar era obsedat de o gelozie morbidă, până la punctul de a-i interzice soției chiar și o simplă cafea cu prietenii.

„Dacă mă înșală, o omor”. Aceasta este descrierea care a ieșit ieri la iveală în sala de judecată, conform relatării unor martori.

De la ora 9 dimineața, ieri, în instanța de la Grosseto din Italia, șapte martori și-au depus mărturia în fața Curții prezidată de judecătorul Adolfo Di Zenzo. Prezent a fost și presupusul criminal, asistat de avocatul Paolo Malasoma. Conform presei din Italia, nu și-a ridicat niciodată privirea din pământ. Apărătoarea părții civile a fost avocata Leonida Calvisi.

 

Crima a avut loc în anexa unei vile

 

Crima a fost comisă la data de 6 decembrie 2020 în Pescia Fiorentina în via della Speranza, un drum în mediul rural, înconjurat de măslini și cu vedere la vile. Românul, după crimă, a sunat carabinierii. El avea răni și arsuri pe care le-ar fi făcut după ce ar fi încercat să dea foc trupului neînsuflețit al soției sale, ucisă cu 28 de lovituri de cuțit, potrivit datelor procurorilor.

Crima a avut loc în anexa de 40 de metri pătrați a unei vile în care lucra ca îngrijitor și deținută de Riccardo Tonci, chemat ieri să depună mărturie alături de soția sa.

 

„Mădălina Elena nici măcar nu a mers singură vreodată la cumpărături”

 

Prima care a vorbit în fața magistraților a fost mama Elenei Mădălinei, Aurica, devastată de moartea fiicei sale: „Nu mai pot lucra”. Întrebată de avocata Malasoma dacă cuplul este fericit sau dacă s-a certat, aceasta a răspuns că „au fost fericiți”. Nicio discuție aprinsă nu a auzit să fi fost, iar proprietarului vilei i s-a părut același lucru ca și altor martori: „Părea că totul merge bine”.

O aparentă înțelegere în cuplu, dar o relație subminată de o gelozie morbidă. O povestește Gina, o româncă de 31 de ani care lucrează de ani de zile la Grosseto: o prietenă apropiată a Mădălinei. A cunoscut-o la 16 ani „cu câțiva ani înainte să meargă la o petrecere cu Adrian la mine la casa din România”. S-au împrietenit, apoi au continuat să se vadă în Italia, dar a fost imposibil să se asocieze efectiv cu ei pentru că era „deosebit de gelos. Mi-a spus: ești singură, mai bine Mădălina nu iese cu tine. Chiar și la petrecerile românești dansam mult. Toți dansam cu toată lumea, dar ea a spus că nu, altfel Adrian devine gelos”.

„Mădălina Elena nici măcar nu a mers singură vreodată la cumpărături și nu am băut niciodată o cafea singură cu ea. Fiind singură și având cunoștințe diferite, el era mereu acolo dacă ieșeam împreună”, mai spune Gina.

Un episod mai grav și-a amintit prietena Mădălinei, atunci când „Adrian i-a spus unui prieten că dacă ea (n.r. - Mădălina Elena) l-ar fi înșelat, el ar fi ucis-o”. După ce a aflat vestea crimei, Gina a spus magistraților că Adrian nu ar fi avut „motivul” unei posibile trădări. Totodată, toți martorii au exclus varianta ca Mădălina Elena să-l fi înșelat pe Adrian.

Procesul continuă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel