ROMÂNCĂ, „prizonieră” cu fetița ei într-un centru de plasament din Sicilia. STRIGĂTUL DISPERAT de AJUTOR

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

O româncă, în vârstă de 35 de ani, susține că este „prizonieră” cu fetița ei într-un centru de plasament din Sicilia. 

„Eu și fiica mea ne aflăm într-un centru de plasament din Sicilia. Din luna august a anului trecut fetița mea a ieșit de două ori la plimbare pe afară. S-a mai întâmplat o dată în septembrie, iar de atunci fetița mea nu a mai fost scoasă afară. Cei de aici nu vor să o scoată afară. Alții de aici care sunt mai mari au ieșit afară, dar pe fetița mea care are doi ani nu au scos-o afară. Nu cred că e normal acest lucru, ca un copil să stea tot timpul în casă.

Cei de aici se comport cu mine foarte urât. Dacă încerc să le explic problemele mele, angajații centrului urlă la mine. Eu sunt bolnavă de epilepsie. Am avut mai multe crize și cei de aici au refuzat să mă transporte la un spital. Doar o singură dată am ajuns la spital, în luna noiembrie și de atunci amână să îmi facă o rezonață magnetică, dar nu mi-au mai făcut. Am căzut în depresie din cauza tratamentului la care sunt supusă.

Citește și O fetiță ROMÂNCĂ grav bolnavă, dată jos din avionul spre operația salvatoare dintr-un spital din Italia

Săptămâna trecută nu m-au lăsat să ies afară din centru cu toate că avocatul meu mi-a zis că ei nu au acest drept de a-mi interzice să ies afară din acest centru. Eu, legal, pot să ies din centru la orice oră. Le-am spus că vreau să ies ca să imi găsesc un alt centru pentru că aici sunt păduchi, iar ei m-au reclamat la tribunal și au susținut că sunt o mamă rea care nu își îngrijește copilul. Nu le-a convenit că am reclamat aceste aspecte la Asistența Socială. Am încercat să merg la poliție, dar autoritățile m-au trimis înapoi la acest centru, dar acest lucru nu este normal.

În patru zile am avut patru crize de epilepsie în care am căzut pe jos. Eu nu am mai avut aceste crize de aproximativ doi ani. Ei acum vor să mă scoată de aici și să rămână doar fetița. Vor să mă decadă din drepturile părintești. M-a amenințat persoana care se ocupă de acest centru imediat după ce am reclamat la poliție ce se întâmplă. Mi-au spus că dacă nu mă întorc mă decad din drepturile părintești. În urmă cu câteva zile, mi-am rupt un picior și acum sunt cu el în gips și, din păcate, trebuie să mă ocup singură de fiica mea, angajații de aici nu mi-au oferit nimic, doar un baston cu care mă deplasez cu greutate. Și dimineață am căzut atunci când le-am cerut mâncare pentru fiica mea.

Citește și Italia. REVOLTĂTOR. ROMÂNCĂ, BĂTUTĂ până la LEȘIN și lăsată să ZACĂ pe trotuar

Vreau să fiu ajutată ca să vin în țară. Nu am putut să iau legătura cu consulatul României pentru că nu am acces tot timpul la telefon. Am voie să folosesc telefonul doar trei ore, între ora 5 și 8 seara, nu mai mult. Îmi doresc foarte mult să mă întorc în țară, să fiu ajutată să fac acest lucru că îmi e frică că îmi iau copilul”, a spus Luminița pentru cancan.ro.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel