O fetiță ROMÂNCĂ grav bolnavă, dată jos din avionul spre operația salvatoare dintr-un spital din Italia

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

O fetiţă grav bolnavă, de un an şi jumătate, care suferă de tetrapareză spastică, a fost dată jos din avion chiar în drum spre operaţia salvatoare într-un spital din Italia. Pilotul aeronavei a luat decizia controversată, iar mama fetei îl acuză că i-a pus viaţa în pericol. 

„Am trecut de securitate, de toată lumea, am ajuns la avion, ne-am îmbarcat, ne-am pus centurile şi au venit să ne ceară nişte acte, actele copilului, le-am arătat. Căpitanul de zbor nu a fost de acord, nu i-a dat voie copilului să zboare. A zis că o să cheme un medic de la aeroport să vadă copilul, a venit doamna doctor, a văzut copilul, m-a pus să semnez, a zis că e ok, putem zbura”, a declarat mama fetiței pentru observator.tv.

Pe formularul E112, eliberat de Casa de Asigurări de Sănătate, scrie negru pe alb - minorul poate zbura. Este stabil respirator şi hemodinamic, iar călătoria cu avionul nu i-ar pune viaţa în pericol, potrivit sursei citate.

Citește și Trafic aerian suspendat. Avioane cu ROMÂNI din Italia nu au reușit să ATERIZEZE

Pilotul nu acceptat să decoleze. Iar, conform legii, el are ultimul cuvânt. În astfel de situaţii, minorii cu probleme de sănătate trebuie să aibă cel puţin un însoţitor, dar şi un dosar care să conţină o scrisoare medicală, o foaie cu acceptul clinicii la care urmează să plece şi o adeverinţă prin care se atestă faptul că zborul nu le pune viaţa în pericol.

Deşi mama susţine că avea toate actele, reprezentanţii companiei aeriene susţin că din dosar lipseau documente, iar medicul aeroportului nu şi-ar fi dat acceptul pentru zbor. O decizie care a revoltat-o şi pe Amalia Năstase, cea care a acoperit costurile deplasării şi care vrea acum să facă plângere la Autoritatea pentru Protecţia Consumatorului.

Într-un final, aceeaşi companie a fost de acord s-o preia, tot astăzi, pe fetiţă până la Napoli. Dar, de acolo, familia trebuie să găsească o maşină până la Roma, unde copila ar trebui să intre mâine în sala de operaţie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel