Românca din Italia care și-a ucis vecina în urma unui conflict, condamnată la opt ani de închisoare 

Cristina Iacob |
Data publicării:
Sursă foto: newsicilia.it
Sursă foto: newsicilia.it

O româncă a fost condamnată la opt ani de închisoare după ce și-a înjunghiat mortal vecina cu care a avut o dispută. 

Georgeta Colesnicenco, românca din Italia care și-a înjunghiat mortal vecina a fost condamnată la opt ani de închisoare. Într-un apel judiciar recent, procurorul general adjunct, PC Andrea Ursino, a solicitat condamnarea fostului model Georgeta Colesnicenco la opt ani de închisoare pentru omorul vecinei sale, Sandra Garcia Rios, petrecut într-o clădire din Viale Mario Rapisardi pe 3 februarie 2021.

Conform acuzațiilor, Colesnicenco l-a înjunghiat pe Garcia Rios până la moarte în urma unui conflict izbucnit între cele două.

În pledoaria sa, Ursino a susținut că fapta nu poate fi considerată un exces neglijent de autoapărare, ci un act deliberat. Procurorul a avut în vedere, în calcularea pedepsei, factori precum scăderea procesului prescurtat, justificarea provocării și atenuantul handicap partiaț, acesta fiind "atestat" de un consultant al grupului. De asemenea, s-a luat în considerare orientarea jurisdicțională a Curții Supreme, care exclude posibilitatea de a invoca legitima apărare în cazul acceptării unei contestații evitabile.

Citește și: Italia. Ce a scos la iveala expertiza medicală. Româncă, acuzată de crimă. Georgeta și-ar fi ucis vecina, o columbiană, cu o lovitură de cuțit

Avocatul lui Colesnicenco a contestat acuzațiile, susținând că aceasta a fost provocată de vecinii agresivi, care au bătut insistent la ușa sa. Avocatul a prezentat dovezi că ușa avea crăpături din cauza vehemenței acțiunii vecinilor, sugerând că acest lucru ar fi motivat acțiunea violentă a clientei sale.

Urmează să se desfășoare o dezbatere judiciară în luna iunie pentru a analiza aceste aspecte. Înainte de aceasta, pe 14 mai, avocații părții civile vor avea ocazia să-și susțină punctul de vedere în fața instanței.

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel