Elena, o româncă de 44 de ani, moartă din cauza Febrei DENGUE, în Bolivia

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

O româncă de 44 de ani a murit, sâmbătă, în Bolivi, din cauza Febrei Dengue. Ea locuia în Santa Cruz din 2016.

Centrul Național pentru Boli Tropicale (Cenetrop) a confirmat moartea româncei Elena Bumar în spitalul din Concepción prin infectarea cu irusul dengue, confirmat prin studii de laborator.

Este vorba despre Elena Brumar, de 44 de ani, de naționalitate română, care a murit sâmbătă, 1 februarie,  la spitalul César Banzer din Concepción.

Femeia, care locuiește din 2016 în Santa Cruz, avea o boală de bază (cancer) și a fost internată inițial într-o clinică din localitate, potrivit soțului ei, Víctor Hugo Véliz, citat de eldeber.com.bo.

„Din cauza bolii ei, a avut apărare scăzută și nu s-a mai putut face nimic. Cancerul a atacat alte organe, cum ar fi plămânii“ , a spus Véliz. „La insistențele ei, am adus-o pe 31 ianuarie la Concepcion, iar a doua zi, la opt dimineața, a murit", a adăugat el.

Personalul spitalului municipal a izolat sanitar zona în care victima ar fi putut contacta dengue. Decesul româncei este subiect de studiu al Comitetului științific al Serviciului Departamentului de Sănătate (sediul central). Până în prezent, comitetul a confirmat cinci decese din dengue în departamentul Santa Cruz.

Febra denga este o infecție cauzată de un virus care este transmis (răspândit) de țânțari. Febra denga este cunoscută și sub numele de „febra oaselor rupte” deoarece durerile osoase pot fi atât de intense încât creează senzația că oasele se rup. Febra dengue este o boală provocată de un virus care se transmite în mod obişnuit prin înţepătura unui ţânţar şi este endemică în ţările din America Latină, Asia de Sud-Est şi Africa. 

Simptomele acestei boli sunt o stare de indispoziţie generalizată, febră mare, dureri de cap şi erupţii cutanate mai ales în zona feţei, care se întind pe gât, torace şi extremităţi. În 2016 a devenit disponibil primul vaccin împotriva virusului Dengue, Dengvaxia.

 [citeste si]


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel