Italia. Româncă, arestată după ce a fugit cu mașina bătrânului pe care care îl îngrijea

Liviu Ludovic |
Data publicării:

O badantă româncă a fost închisă într-un penitenciar din Roma, după ce a dispărut cu mașina bătrânului pe care-l îngrijea. În plus, românca a furat și 5.000 de euro din casa acestuia. 

Florentina Munea, o româncă în vârstă de 39 de ani, a dispărut în urmă cu un an cu mașina angajatorilor săi, un cuplu de bătrâni din Laconi, Sardinia, după ce a sustras din casă și din conturile curente ale soților aproape 5.000 de euro, relatează newsromania.net.

În primele zile ale lui decembrie, îngrijitoarea a fost arestată în România cu mandat european de arestare din 10.11.2018 și zilele trecute a fost extrădată în Italia unde a fost închisă în Penitenciarul Rebibbia din Roma.

Femeia, din localitatea Bozovici, județul Caraș-Severin, trebuie să răspundă acuzațiilor de furt calificat și utilizare frauduloasă de carduri de credit.

Citești și: Italia. BADANTĂ româncă VIOLATĂ de bătrânul de 88 de ani pe care-l îngrijea

Îngrijitoarea a fost angajată în noiembrie 2017 de un pensionar de 83 de ani din Laconi, Antonio Deidda, pentru a-i îngriji bătrâna soție.

După câteva luni, pe 2 februarie 2018, îngrijitoarea a dispărut cu mașina Fiat 500 a pensionarului cu care s-a întors în România.

Bătrânul a cerut imediat intervenția carabinierilor pe care i-a anunțat că i-au dispărut și bani. După anchete complexe, militarii au descoperit că românca a furat din casa bătrânilor 1.700 de euro și a ridicat din contul poștal al acestora, folosind un card furat din locuință, 3.100 de euro.

Într-un interviu din februarie, publicat de Unione Sarda, Deidda a declarat că a suferit o înșelătorie în toată regula, organizată de îngrijitoare.

Pensionarul italian a încheiat un contract cu românca prin care aceasta se angaja să-i îngrijească soția în schimbul a 28.000 de euro. După ce a încasat banii, îngrijitoarea i-a cerut mașina spunându-i că trebuie să meargă până într-o localitate apropiată, dar a plecat în România.

Într-o conferință de presă a Carabinierilor ținută marți, 11 decembrie, au fost prezentate detaliile acestui caz, precizându-se și faptul că românca s-a folosit de identități false.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel