Româncă acuzată de șantaj în Mexic, arestată în SUA: Iulia ar face parte din temutul Cartel Jelisco - Noua Generaţie

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Iulia N., o româncă acuzată de șantaj în Mexico City, a fost arestată în Statele Unite. Femeia ar fi făcut parte dintr-o rețea de șantajiști care foloseau un cont pe numele ei pentru a primi bani de la victimele lor. Concret, ea ar avea legături cu Cartelul Jelisco Noua Generaţie, care a reușit să instaureze teroare în Mexic.

Iulia N, de naționalitate română, a fost reținută de către anchetatorii de la Procuratura Generală pentru participarea sa probabilă la infracțiunea de șantaj în formă agravantă care a avut loc anul trecut într-o locuință din Cuauhtémoc.

Ca urmare a activității coordonate cu Interpol Mexic, românca a fost arestat în San Isidro, California, Statele Unite ale Americii, și au fost întreprinse acțiunile corespunzătoare pentru transferul său în Ciudad de Mexico.

Româncă acuzată de șantaj în Mexic, arestată în SUA

 

După ce a ajuns la Aeroportul Internațional din Mexico City, agenții FGJ (n.r.  Procuratura Generală a orașului Mexic) au executat mandatul de arestare împotriva sa și au transferat-o la Centrul de reintegrare socială a femeilor Santa Martha Acatitla.

Potrivit investigațiilor Parchetului din Ciudad de Mexico, în mai 2022, o femeie în vârstă a primit un apel telefonic la domiciliul său, situat în cartierul Cuauhtémoc.

În timpul convorbirii, un bărbat a asigurat-o că face parte din Cartelul Jalisco - Noua Generație (CJNG) și că el controlează zona. Victima a închis apelul, dar, la insistențele interlocutorului, a răspuns din nou. În acel moment, șantajistul a cerut bani.

În ciuda acestui fapt, victima a dat asigurări că nu avea banii la dispoziție; cu toate acestea, presupusul membru al CNG i-a cerut să ridice o sumă în schimbul faptului că nu îi făcea rău.

Iulia ar face parte din temutul Cartel Jelisco - Noua Generaţie

 

Ulterior, femeia a fost contactată din nou de agresor, care i-a dat numărul unui cont bancar, care era pe numele româncei Iulia "N".

Victima a depus banii pe care a reușit să îi strângă și a sesizat faptele la Parchet. Acest lucru a făcut posibilă efectuarea cercetărilor corespunzătoare și stabilirea probabilității participării Iuliei 'N' la infracțiunea de șantaj.

Cartelul Jelisco - Noua Generaţie seamănă teroare în Mexic

 

Cu o activitate de peste un deceniu şi mai puţin faimos la nivel internaţional decât cartelul Sinaloa, Cartelul Jalisco Noua Generaţie are o reputaţie sângeroasă acasă unde violenţele şi capacitatea paramilitară au devenit o ameninţare la adresa securităţii naţionale vizându-l chiar pe preşedintele naţionalist Andrés Manuel López Obrador, scrie The Guardian.

Potrivit site-ului de investigaţii privind crima organizată din America Latină InSight Crime, cartelul Jalisco a luat fiinţă în iulie 2010, după uciderea de către armata mexicană a lui Ignacio “Nacho” Coronel  sau El Mencho - iniţiatorul comerţului cu metamfetamină în Guadalajara - pe care Agenţia de Combatere a Drogurilor (DEA) a descris-o ca pe o lovitură devastatoare dată cartelului Sinaloa.

Spre deosebire de liderul închis al cartelului Sinaloa, El Chapo, dornic să fie în lumina refectoarelor, El Mencho e atât discret că abia pot fi găsite imagini cu el. Se ştie că a muncit în SUA în anii 1980 dar altfel biografia lui e obscură.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel