„Jur pe adevărul meu!”: Româncă, acuzată că a luat 380.000 de euro de la mai mulți pensionari din Luxemburg

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Româncă, acuzată că a luat 380.000 de euro de la mai mulți pensionari din Luxemburg. Motivele lacrimogene i-au lăsat fără bani: „Jur pe adevărul meu!”
Româncă, acuzată că a luat 380.000 de euro de la mai mulți pensionari din Luxemburg. Motivele lacrimogene i-au lăsat fără bani: „Jur pe adevărul meu!”

O româncă este judecată în Luxemburg după ce a fost acuzată că ar fi furat 380.000 de euro de la mai mulți pensionari.

Silvia, o româncă de 42 de ani din Luxemburg, este acuzată că ar fi furat de la pensionari vulnerabili. 

„Mi-a spus că a cunoscut-o în timp ce stătea pe o bancă pe esplanada din Remich (n.r. - Luxemburg). Ea i-a spus că este însărcinată și nu știe unde să meargă. I-a luat mâna și i-a pus-o pe burtă”, a spus ieri după-amiază fiul uneia dintre presupusele victime ale Silviei. „Li s-a alăturat un prieten. S-au oferit să meargă la el acasă să-l tundă. Bătrânul a fost de acord. Ajunsă la el, Silvia i-a propus să facă treburile casnice. Bătrânul acceptă și de atunci a picat în capcană”.

Luni de zile, Silvia l-ar fi furat pe bătrânul care suferea de demență. Până când fiul său și-a dat seama că economiile tatălui său se diminuau și locurile în care ascundea banii în casa lui erau goale. „Tatăl meu a trăit cumpătat. Nu a cumpărat niciodată nimic”, explică martorul care se întreabă unde au dispărut cei 90.330 de euro economisiți și bijuteriile. 

Aceasta este una dintre numeroasele victime ale româncei. Ea este acuzată pentru furt, încălcarea încrederii și slăbiciune, precum și fraudă, printre altele. Din 2015 până în 2021, Silvia este suspectată că ar fi deturnat peste 380.000 de euro de la mai mulți pensionari, abordați în stradă sau în parcările supermarketurilor. Alte cazuri sunt încă în curs de investigare.

Italia. O badantă româncă a fost condamnată la închisoare pentru că a cheltuit banii bătrânilor pe care îi îngrijea

 

„Jur pe adevărul meu”

 

În fața instanței, Silvia a acuzat-o pe fosta femeie de serviciu a pensionarului. „Sincer vă spun că doar o dată am primit 50 de euro pentru că l-am condus să facă niște cumpărături. Jur pe adevărul meu”, spuse românca, ridicând mâna dreaptă. „Nu mi-a dat mai mult pentru că mi-a spus că femeile l-au abuzat și i-au furat banii în trecut. Am fost o singură dată la el acasă. Nu a văzut nimic și nu a luat nimic”

Silvia a refuzat ajutorul traducătorului și a insistat să vorbească în limba franceză. Acest lucru a afectat grav fluiditatea dezbaterilor.

În ciuda acestui fapt, Silvia are răspunsul la toate. Una dintre victimele sale ar fi făcut, potrivit acesteia, un avans de salariu de 33.000 de euro pentru a-i permite să stingă datoriile contractate cu comunitatea sa pentru a plăti înmormântarea mamei sale. În schimb, ea trebuia să facă treburile casnice. Din păcate, bărbatul născut în 1931 a murit înainte ca ea să poată începe să lucreze pentru el.

2. Româncă, a... (romanca--acuzata-ca-a-luat-380-000-de-euro-de-la-mai-multi-pensionari-din-luxemburg--motivele-lacrimogene-i-au-lasat-fara-bani-jur-pe-adevarul-meu-2.jpg)

„Seiful lui, l-ai golit sau nu?”, întreabă judecătorul. Silvia „își încurcă replicile”. „Aceasta este cea de-a 37-a versiune pe care ne-a livrat-o”, spune procurorul de caz. 

O badantă din Italia a păcălit bătrâna să-i dea 127.000 de euro: "Soțul meu e ostatic în Afganistan"

 

„Doar ceream de lucru”

 

După o discuție despre un transplant de rinichi la 97.000 de euro, încep discuții despre „taxe de cerere de divorț care nu au fost niciodată pronunțate”, „bani pentru a-și aduce copiii”, „cumpărarea unei case”, „chirie neplătită”. Instanța o întreabă despre fiecare dintre aceste „probleme”, una după alta. Toți i-ar fi dat diferite „mâini de ajutor” pentru a-și ajuta și familia din România.

„Doar ceream de lucru”, îi spune Silvia judecătorului.

„Până la urmă, nu ești vinovată de nimic”, rezumă președintele. Schimbul de replici cu Silvia se transformă într-o confruntare. „Ați profitat sau nu de persoanele bolnave, demente, imobilizate la pat, alcoolice sau autiste pentru a obține bani?” Judecătorul ridică vocea. Silvia exprimă un „da” abia auzit. „Pentru că situația mea nu era în regulă cu soțul meu!”.

„Nu ai avut nimic de-a face cu acești oameni. I-ai mințit”, mai spune judecătorul. Tonul se ridică tot mai tare. „E din cauza manipulării soțului meu”, răspunde Silvia înainte de a izbucni în plâns. „M-a trimis să fac asta pentru că sunt femeie. Mi-a fost rușine că copiii mei vor afla ce le fac acestor oameni”.

Încolțită și neputincioasă, ea izbucnește în lacrimi și încearcă să-i miște pe judecători. Cu toate acestea, în dosar nu există nimic care să confirme că soțul ei trăgea sforile pentru ea.

Italia. Badantă româncă, condamnată la închisoare după ce a încercat să fure zeci de mii de euro de la bătrână

Procesul continuă.

 

--------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel