O badantă din Italia a păcălit bătrâna să-i dea 127.000 de euro: "Soțul meu e ostatic în Afganistan"

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

O îngrijitoare din Italia este acuzată că a păcălit o bâtrână și a obținut nu mai puțin de 127.000 de euro. Ajunsă la proces, femeia păgubită a spus că i-a fost milă de situația în care se afla badanta. 

Lucia Cojocaru este acuzată că a profitat de o doamnă în vârstă pentru care lucra ca îngrijitoare, pentru a primi, în mai multe rânduri, o sumă totală de 127.000 de euro, sumă care nu a fost niciodată returnată.

Femeia în vârstă de 40 de ani, de naționalitate basarabeană, a fost citată să se prezinte în fața judecătorului penal din Veneția, Stefano Manduzio, sub acuzația de înșelăciune asupra unei persoane incapabile.

Povestea cu medicul dezertor din Afghanistan

 

Potrivit publicației Il Gazzettino, incidentul s-a petrecut în perioada de izolare din cauza Covid, în timpul căruia femeia de 87 de ani a rămas singură acasă (soțul ei murise în anul precedent), iar fiica ei a rămas blocată la Roma și nu a putut să dea de ea.

În acest timp, potrivit relatării din plângere, îngrijitoarea i-a mărturisit că era foarte îngrijorată pentru soțul ei, un presupus medic dezertor din Afghanistan, care ar fi fost ținut ostatic și pentru a cărui eliberare nu avea bani. Femeia de 87 de ani a povestit că a fost emoționată până la lacrimi și a acceptat să o ajute pe femeia de 40 de ani, împrumutându-i bani în mai multe rânduri, plătiți prin transferuri bancare sau prin reîncărcarea cardului Postapay.

Îngrijitoarea i-ar fi recomandat bătrânei să nu-i menționeze fiicei sale despre aceste împrumuturi. Și acest lucru s-a întâmplat timp de câteva luni. Dar, la un moment dat, fiica a devenit suspicioasă și, verificând contul bancar al mamei sale, a observat sumele mari de bani care ieșeau din cont și a reușit să o determine să îi spună ce s-a întâmplat.

Îngrijitoarea spune că și ea este victima unei înșelătorii

 

La Palatul de Justiție din Veneția, femeia în vârstă de 87 de ani, care s-a constituit parte civilă în proces alături de avocatul Andrea Franco, a reconstituit ceea ce s-a întâmplat, nu fără dificultate, deoarece suferă de probleme de auz.

Apoi a fost audiată fiica, care a confirmat cele spuse de mama sa în plângerea depusă la procuratură. În sfârșit, medicul bătrânei a apărut în calitate de martor, dar nu a putut furniza date precise cu privire la starea de sănătate a femeii în perioada de timp în care a avut loc procesul.

Apărarea, reprezentată de avocații Antonio și Gianmarco Bondi, vrea să dovedească faptul că nu a existat o circumvenție a unei persoane incompetente și că Lucia Cojocaru a fost ea însăși victima unei înșelăciuni sentimentale din partea unei organizații, pentru care a depus o plângere. Audierea va continua la 20 ianuarie cu alte mărturii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel