Român, prins de polițiștii de frontieră cu o instalație ilegală de producere a alcoolului şi 7.000 litri de țuică

Mihaela Horchidan |
Data publicării:
Instalație ilegală de producere a alcoolului şi 7.000 litri de alcool descoperite de polițiștii de frontieră
Instalație ilegală de producere a alcoolului şi 7.000 litri de alcool descoperite de polițiștii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu inspectori vamali şi comisari ai Gărzii de Mediu au descoperit o instalație ilegală de producere a alcoolului și 6.960 litri de băutură alcoolică, în valoare totală de 140.000 lei.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu inspectori vamali şi comisari ai Gărzii de Mediu au descoperit, în urma punerii în aplicare a două mandate de percheziție domiciliară, o instalație ilegală de producere a alcoolului și 6.960 litri de băutură alcoolică, în valoare totală de 140.000 lei.

Potrivit Poliției de Frontieră, ,,în data 15.11.2021, polițiștii din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța şi comisari ai Gărzii de Mediu, continuând cercetările într-un dosar penal, au pus în aplicare două mandate de percheziție domiciliară emise de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța, pe raza localităților Ostrov și Lipnița".

 

Instalație de producere a alcoolului în valoare de 140.000 lei

 

Conform aceleași surse citate, în urma acestor verificări, ,,a fost descoperită o instalație ilegală de producere a alcoolului și 6.960 litri de băutură alcoolică, în valoare totală de 140.000 lei, care aparțineau unui cetățean român, în vârstă de 57 de ani. Totodată, a mai fost descoperită şi o sumă de bani, în valoare de 32.700 lei, a cărei provenienţă urmează a fi stabilită".

În acest caz, poliţiştii de frontieră continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “producerea de produse accizabile înafara unui antrepozit fiscal autorizat”. De asemenea, întreaga cantitate de băutură alcoolică, împreună cu sumele de bani descoperite și instalația de producere a alcoolului au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, informează Poliția de Frontieră.

 

Camion, verificat în vamă. Două cutii, ascunse de șofer, au fost confiscate de polițiști

 

În urmă cu câteva zile, poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Calafat au descoperit într-un autocamion, două cutii de carton în care se aflau 156 de parfumuri, inscripționate cu numele unor firme cunoscute care prezentau suspiciuni de contrafacere. De asemenea, într-una dintre cutii a fost descoperit, ascuns, un plic care conținea 20 de grame substanță vegetală, de culoare verde.

Polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Calafat, judeţul Dolj, au efectuat, pe sensul de intrare în țară, controlul specific asupra unui autocamion, condus de către un cetățean bulgar, în vârstă de 49 de ani, care transporta diverse bunuri ce urmau să ajungă în Marea Britanie.

Cu această ocazie, polițiștii au descoperit în semiremorca mijlocului de transport, două cutii de carton care conțineau 156 de parfumuri. Toate aceste produse prezentau suspiciuni de contrafacere, întrucât purtau însemnele unor mărci cunoscute. De asemenea, șoferul nu a putut prezenta documente de proveniență pentru marfa sus-menționată.

În cadrul inventarierii parfumurilor, polițiștii de frontieră au descoperit într-una dintre cutii, un plic de plastic, sigilat, ce conținea substanță vegetală, de culoare verde în cantitate de 20 de grame.

 

Pe fir au intrat și polițiștii DIICOT

 

Cele 156 de parfumuri, în valoare de 70.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate de către polițiști în vederea continuării cercetărilor. Întreaga cantitate de substanță vegetală a fost ridicată de către lucrători din cadrul Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism–Serviciul Teritorial Craiova și trimisă pentru expertiză către laboratorul de specialitate din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel