Camion, verificat în vama Calafat. Două cutii, ascunse de șofer, au fost confiscate de polițiști

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Camion, verificat în vama Calafat. Ce ascundea șoferul bulgar în două cutii. Polițiștii au confiscat imediat bunurile găsite
Camion, verificat în vama Calafat. Ce ascundea șoferul bulgar în două cutii. Polițiștii au confiscat imediat bunurile găsite

Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Calafat au descoperit într-un autocamion, două cutii de carton în care se aflau 156 de parfumuri, inscripționate cu numele unor firme cunoscute care prezentau suspiciuni de contrafacere. De asemenea, într-una dintre cutii a fost descoperit, ascuns, un plic care conținea 20 de grame substanță vegetală, de culoare verde.

În cursul zilei de ieri, polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Calafat, judeţul Dolj, au efectuat, pe sensul de intrare în țară, controlul specific asupra unui autocamion, condus de către un cetățean bulgar, în vârstă de 49 de ani, care transporta diverse bunuri ce urmau să ajungă în Marea Britanie.

Cu această ocazie, polițiștii au descoperit în semiremorca mijlocului de transport, două cutii de carton care conțineau 156 de parfumuri. Toate aceste produse prezentau suspiciuni de contrafacere, întrucât purtau însemnele unor mărci cunoscute. De asemenea, șoferul nu a putut prezenta documente de proveniență pentru marfa sus-menționată.

În cadrul inventarierii parfumurilor, polițiștii de frontieră au descoperit într-una dintre cutii, un plic de plastic, sigilat, ce conținea substanță vegetală, de culoare verde în cantitate de 20 de grame.

 

Pe fir au intrat și polițiștii DIICOT

 

Cele 156 de parfumuri, în valoare de 70.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate de către polițiști în vederea continuării cercetărilor. Întreaga cantitate de substanță vegetală a fost ridicată de către lucrători din cadrul Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism–Serviciul Teritorial Craiova și trimisă pentru expertiză către laboratorul de specialitate din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

În prezent, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, precum și introducerea sau scoaterea din țară, precum și importul ori exportul de droguri de risc, fără drept, urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet competentă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel