Român, prins cu peste 1.3 tone de canabis în Franța. Tânărul a fost condamnat la închisoare și are interdicție definitivă în țară

Cristina Iacob |
Data publicării:
Șofer român implicat într-un accident fatal în Italia. Mărturie în lacrimi: „Nici n-am realizat că i-am lovit pe cei doi frați”
Șofer român implicat într-un accident fatal în Italia. Mărturie în lacrimi: „Nici n-am realizat că i-am lovit pe cei doi frați”

Un român a fost condamnat la doi ani de închisoare și interdicția de a intra în Franța, după ce a fost prins cu o captură record în Franța. 

Un român în vârstă de 23 de ani a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare și la o interdicție definitivă de intrare în Franța după ce a fost prins cu o captură record realizată de vama Jura, Franța. 

Polițiștia de frontieră au descoperit pe 16 ianuarie 2024, cu ajutorul lui Skiff, un câine specializat în detectarea de droguri, o cantitate de 1.270 kg de polen de canabis și 73 kg de muguri de cannabis, ascunsă în camionul românului. Valoarea bunurilor este estimată la peste 13 milioane de euro. 

În urma controlului, vameșii au descoperit încărcătura record ascunsă sub podeaua falsă a camionului. Se pare că automobilul era inmatriculat în Germania și venea din Spania.

Românul a fost dus imediat în fața instanței. 

 

Românul a fost plătit 1.500 de euro pentru transport

 

În fața judecătorului, șoferul român a declarat că nu știa ce transporta și că nu și-a verificat încărcătura, având încredere în persoana care l-a angajat pentru un transport de o săptămână între Spania și Germania, pentru care a primit 1.500 de euro.

Cu toate acestea, avocatul său a încercat să argumenteze că tânărul român a fost lipsit de judecată și a adus în discuție noile reglementări privind consumul de canabis în scop recreativ adoptate în Germania. Cu toate acestea, instanța a respins cererea de achitare, iar românul a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare în penitenciarul Lons-le-Saunier.

Totodată, instanța a decis să impună o pedeapsă de doi ani de închisoare, interdicție definitivă de intrare pe teritoriul francez, o amendă vamală de 4.140.000 de euro și confiscarea produselor și a camionului, care aparțineau unei societăți fictive.

Intervenția echipei de conductori canini și a lui Skiff, câinele antidrog al vameșilor din Lédon, a fost decisivă. Bruno Le Maire, ministrul francez al Economiei, Finanțelor și Suveranității industriale și digitale, i-a felicitat pe vameșii din Lédon "pentru eforturile remarcabile depuse pentru protejarea teritoriului nostru și a concetățenilor noștri și, mai general, pe toți vameșii francezi pentru eforturile depuse în lupta împotriva traficului de droguri în cadrul planului guvernamental".

Vezi știrea inițială: Probleme mari pentru un șofer român, în Franța: Droguri de 13 milione de euro, găsite în încărcătura TIR-ului cu care venea din Spania

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel