Probleme mari pentru un șofer român, în Franța: Droguri de 13 milione de euro, găsite în încărcătura TIR-ului cu care venea din Spania / VIDEO

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un transport foarte mare de canabis a fost interceptat marți, 16 ianuarie 2024, de către vameșii francezi pe autostrada A39, în zona ariei de servicii de la Arlay (Jura). Drogurile erau ascunse într-un camion înmatriculat în Germania și provenind din Spania, condus de un șofer român. Valoarea mărfurilor este estimată la peste 13 milioane de euro.

Aceasta este o nouă captură record în departamentul Jura. Ofițerii vamali de la brigada Lons-le Saunier au reușit să intercepteze un transport de peste 1,3 tone de canabis pe autostrada A39. Drogurile erau ascunse în interiorul unui camion înmatriculat în Germania și care venea din Spania, potrivit informațiilor furnizate de Parchetului din Lons-le-Saunier, vineri, 19 ianuarie 2024.

Camionul a fost controlat marți, 16 ianuarie, în aria de odihnă de la Arlay (Jura). Acesta era condus de un șofer român, a declarat pentru AFP procurorul Julie Fergane, confirmând informațiile dezvăluite de ziarul Le Progrès.

3. -imagine fara descriere- (caine-de-urma-droguri_41786600.PNG)

Skiff, câinele antidrog, a fost cel care a adulmecat traficul, marcând remorca suspectă în mai multe locuri și confirmând suspiciunile vameșilor. După un control amănunțit, ofițerii au descoperit în cele din urmă 1,270 tone de polen de canabis și 73 de kilograme de rășină de canabis ambalată, ascunse parțial sub o încărcătură de lemn, după cum se arată în înregistrarea video difuzată de vameși. Valoarea bunurilor este estimată la peste 13 milioane de euro, potrivit France 3.

Plasat în arest vamal și apoi în custodia poliției, șoferul a fost predat Brigăzii de cercetare din Lons-le-Saunier. El urmează să se prezinte în fața instanței lunea viitoare.

2. -imagine fara descriere- (captura-droguri_83896000.jpg)

Intervenția echipei de conductori canini și a lui Skiff, câinele antidrog al vameșilor din Lédon, a fost decisivă. Bruno Le Maire, ministrul francez al Economiei, Finanțelor și Suveranității industriale și digitale, i-a felicitat pe vameșii din Lédon "pentru eforturile remarcabile depuse pentru protejarea teritoriului nostru și a concetățenilor noștri și, mai general, pe toți vameșii francezi pentru eforturile depuse în lupta împotriva traficului de droguri în cadrul planului guvernamental".

În 2022, vămile franceze au confiscat peste 104 tone de droguri, ceea ce reprezintă aproximativ 75% din totalul confiscărilor efectuate în această țară, potrivit unui comunicat de presă. În martie 2023, vameșii din Jura au confiscat deja un alt transport record de 1,2 tone de polen de canabis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel