Român mort în Cehia, în plină stradă. Mama lui Cornel, strigăt disperat: „Nu lăsați ca băiatul meu să fie înhumat într-o groapă comună!“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Un bârlădean de 46 de ani, Cornel Marius Tașcă, care muncea în Cehia de aproape un an de zile, a fost găsit decedat pe 12 decembrie, în apropierea unui magazin. Mama lui cere disperată ajutor pentru a-i pute aduce trupul neînsuflețit și a-l înmormânta acasă, creștinește, însă nu are banii necesari, iar autoritățile din Cehia i-au spus că trupul bărbatului ar putea fi îngropat în Plzen, într-o groapă comună.

Poliția cehă a făcut verificări, iar trupul bârlădeanului decedat este acum la morga spitalului din Plzen, așteptând să fie repatriat. Familia nu dispune de bani pentru repatriere, astfel că are nevoie de ajutor financiar pentru a-l aduce în țară.

Veronica Tașcă, din Bârlad, a primit pe 17 decembrie o veste cumplită! Băiatul ei, Cornel, de 46 de ani, plecat în Cehia pentru a câștiga un ban din care să-și ajute fiica, a fost găsit mort în stradă, în orașul Plzen, unde acesta muncea la o agenție. 

Deși bărbatul a murit de aproape o lună, familia sa ni a reușit nici până acum să adune banii necesari repatrierii trupului neînsuflețit al bărbatului.

(Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

4.000 de euro pentru ca mama să-și îngroape copilul în pământ românesc

 

Departamentul consular al Ministerului de Externe al României a solicitat MAI să caute familia pentru a o înștiința despre cele întâmplate și pentru ca familia să înceapă formalitățile de repatriere a corpului neînsuflețit, iar în caz că aceștia nu au cum să plătească pentru repatriere (4000 de euro – n.r.), să își dea acordul scris pentru a fi înhumat în Cehia, mai precis la Plzen, potrivit Vremea Nouă.

Cornel Tașcă a fost căsătorit și stabilit cu familia în județul Vrancea, la Focșani. Are și o fetiță din căsătorie, care, din nefericire, s-a destrămat, iar Cornel a plecat în Cehia, unde a avut mai multe locuri de muncă. Ultimul loc era la Plzen, în Cehia, unde de aproape de o lună muncea ca mecanic. Pe 12 decembrie, poliția cehă avea să primească un apel prin care era sesizată că un bărbat este mort în stradă, lângă un magazin. Bărbatul decedat era Cornel Marius Tașcă, iar din cercetările efectuate de oamenii legii din Cehia, Plzen, acesta ar fi decedat în urma unui infarct.

Acum, având în vedere că bârlădeanul era despărțit legal de soția sa, mama lui, Veronica Tașcă, deși este distrusă de durere pentru pierderea suferită, vrea cu orice preț să-și înmormânteze băiatul acasă, la Bârlad! Are nevoie de 4000 de euro pentru a-l aduce din Cehia, bani pe care aceasta nu îi are! Mama disperată, nu poate să conceapă că fiul ei va ajunge la groapa comună în Cehia și nu în orașul natal, în țara sa, pentru a fi înmormântat creștinește!

„Nu lăsați ca băiatul meu să fie înhumat într-o groapă comună!“

 

 „Vă rog, ajutați-mă, nu lăsați ca băiatul meu să fie înhumat într-o groapă comună prin Cehia! Să-l aducem aici, acasă, pentru a-l înmormânta creștinește!”, plângea mama bârlădeanului aflat acum în frigiderul de la morga din Plzen, citată de Vremea Nouă.

Familia lui Cornel a fost contactată de Ambasada României din Praga, dar potrivit acestora, reprezentanții țării noastre i-au pus doar să semneze înștiințarea că au luat la cunoștință că ruda lor este moartă și nu s-au oferit să îi ajute cu nimic.

Cei care pot să ajute pentru a-l repatria pe Cornel Marius Tașcă, donațiile pot fi făcute pe numele mamei acestuia, Tașcă Veronica:

EURO: RO78 BTRL EURCRT00J5619201

RON: RO 17BTRL03801201J56192xx.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel