Austria schimbă regulile de intrare în țară: ÎNREGISTRARE ELECTRONICĂ OBLIGATORIE

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: captură video krone.at
Sursa foto: captură video krone.at

Pentru combaterea pandemiei de coronavirus, Ministerul Sănătății austriac a decis să facă un alt pas privind regulile la intrarea în țară: în viitor, va fi necesar un document pentru aceasta:  PTC, adică o înregistrare electronică prealabilă, care va deveni obligatorie.

Începând cu 15 ianuarie 2021, ora 00:00, înregistrarea electronică este obligatorie înainte de a intra în Austria (Pre-Travel-Clearance - PTC), a decis Ministerul Sănătății din Austria. Ministerul de Externe i-a informat prin e-mail pe cetățenii austriecii care locuiesc în străinătate. 

Formularul electronic de înregistrare PTC ar trebui să fie disponibil în scurt timp în germană și engleză pe site-ul autorității austriece. Cetățenii sunt, de asemenea, obligați să prezinte confirmarea transmiterii din sistemul PTC în format electronic sau tipărit în timpul controalelor autorităților. Datele ar trebui șterse la 28 de zile de la introducere.

Știri Diaspora va publica formularul de îndată ce acesta va fi publicat de autoritățile din Austria.

Prevederile PTC includ: 

 

* Nu este necesară înregistrarea dacă intrarea se face din motive familiale imprevizibile, urgente, care sunt deosebit de demne de luat în considerare.

* Cerința de înregistrare nu se aplică, de asemenea, pasagerilor în tranzit sau pasagerilor care trec, traficului de navetiști, îngrijirii animalelor, întreținerii mărfurilor și traficului de pasageri și alte excepții individuale.

* Persoanele care au rămas în regiuni cărora li se aplică un avertisment de călătorie trebuie să înceapă o carantină de 10 zile (la domiciliu) imediat după intrarea în Austria.

* Carantina poate fi încheiată dacă un test PCR sau antigen se efectuează cel mai devreme în a cincea zi după intrare și rezultatul testului este negativ (ziua intrării este considerată ziua 0).

* Sunt excluse din obligația de carantină sunt, printre altele, intrările din motive legate de muncă, persoanele aflate în tranzit și persoanele care însoțesc persoanele în situații de urgență medicală. Li se permite să intre în țară cu un test PCR negativ sau antigen fără a fi obligați să pună în carantină. Acest test nu trebuie să depășească 72 de ore la momentul intrării.

Formularul de înregistrare PCT va fi disponibil în germană și engleză după ce modificarea la Ordonanța de intrare COVID-19 va fi publicată pe www.oesterreich.gv. at.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel