Român jefuit pe autostradă în Italia. A fost tras pe dreapta de polițiști falși

Narcis Popa |
Data publicării:

Un romăn a povestit cum a căzut victimă hoților din Italia, care l-au lăsat fără toți banii, chiar și fără actele mașinii. 

 Românul, originar din Bârlad spune că două persoane îmbrăcate în polițiști falși i-au cerut să opreacă pe dreapta. Infractorii țintesc autoturisme cu numere străine, pentru că aceștia nu ar ști să diferențieze prea bine autoturismele poliției și nici legitimațiile oamenilor legii. 

Chiar dacă era spectic în privința lor, cei doi tâlhari au scos un pistol și l-au silit să îi dea toți banii. El a înregistrat o plângere la Chestura din Firenze.

Iată relatarea: 

„Prietenul meu m-a plãtit si mi-a dat masina lui, o dubitã de marfã, sã duc motorul de camion la reparat în Belgia si sã-l aduc si înapoi, dupã ce este reparat. Dar, când eram pe A 1, pe lângã Firenze, pe 3 iunie, ziua în amiaza mare, pe la 17.30, am fost atentionat de cineva dintr-o masinã Peugeot de culoare albastrã, care a scos o paletã pe geam, cu însemnele politiei, si mi-a fãcut semn sã trag în parcarea de pe Autostradã. Când am ajuns în parcare au iesit doi din masinã, mi-au fluturat repede o legitimatie de politie, dar n-am vãzut-o bine cã au luat-o repede din ochii mei. Atunci mi-am dat seama cã nu sunt politisti si am spus, asa cum m-am priceput eu, cã nu stiu italianã, cã nu le dau nici un act pentru cã nu sunt politisti adevãrati. Si atunci unul a scos un pistol, pe geam, m-a amenintat sã le dau banii si toate bunurile, mi-au luat geanta cu schimburi din masinã, cheile masinii si au plecat repede. Am rãmas uitându-mã dupã ei, nu aveam cum sã plec din parcare cã nu mai aveam cheile masinii. Dupã câteva minute bune, a venit politia din Firenze, cã acolo, dacã stai în parcarea pe autostradã mai mult de 5 minute, imediat vine politia la tine. Le-am spus ce am pãtit si am mers la Firenze la Chesturã – am cãutat un amic din Firenze, român, tot bârlãdean, care a venit ca interpret. Am depus plângere la Chestura din Firenze, apoi, cu ajutorul prietenilor mei din Italia, care au sãrit sã mã ajute, am plecat acasã. Masina a rãmas în Italia, cã nu aveam cum sã o aduc, mi s-au luat actele masinii, cheile… a fost luatã pe trailer si este la Chestura din Firenze. Acum nu este o pagubã mare, cei 800 de euro, nici hainele mele, dar nu de asta am vrut sã fac cunoscutã pãtania mea. Vreau sã stie toti soferii care fac curse în spatiul comunitar european ce pot pãti. Se petrec jafuri asemãnãtoare frecvent si trebuie musai sã fie atenti si sã nu opreascã decât la masinile care au însemnele politiei pe ele, altfel pot pãti ca mine”, a spus Costel B," conform vremeanoua.ro.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel