Român înarmat într-un autocar care venea din Italia: Polițiștii din Germania l-au arestat, iar bărbatul a încercat să scape de pistol chiar în fața lor

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Poliția federală a arestat un cetățean român, sâmbătă, în urma unui control la frontieră pe A93, lângă Kiefersfelden, landul Bavaria din Germania.

Românul era pasagerul unui autocar care venea din Italia. Bărbatul era căutat cu mandat de arestare, dar era și înarmat cu un pistol. Arma a fost denunțată ca fiind furată în Italia, în anul 2017. Românul de 44 de ani a încercat să scape în secret de pistol, care conținea cinci gloanțe. El a negat categoric că ar fi fost pistolul lui. Românul, cunoscut polițiștilor, a trebuit să fie arestat.

După cum s-a dovedit la verificarea datelor sale personale, pasagerul român al autobuzului a fost căutat în mai multe rânduri. Din cauza unei decizii a judecătoriei din Frankfurt pe Main, românul trebuie să execute o pedeapsă de 30 de zile de închisoare pentru fraudă. Parchetele din Flensburg și Lübeck îl căutau și ele pe român din cauza diverselor infracțiuni. Printre altele, este vorba despre anchete în curs de spălare de bani, vătămare corporală periculoasă, furt cu arme și agresiuni fizice asupra oamenilor legii.

Româncă, artizana unor escrocherii cu chirii false în Italia: „Mulți proprietari lasă clădirile goale pentru a nu le da străinilor“

 

Românul a încercat să scape de pistol în fața polițiștilor

 

Ofițerii poliției federale din Rosenheim i-au cerut românului să părăsească autocarul și să-i urmeze într-o zonă separată a punctului de control. Ajuns acolo, mai întâi și-a dat jos geaca și una dintre cele două perechi de blugi pe care le purta. Românul s-a întors pentru o clipă de la ofițeri, a scos brusc un pistol din buzunarul pantalonilor și l-a aruncat într-un coș de gunoi. „Aruncarea” armei nu a trecut neobservată și astfel unul dintre polițiștii federali a scos pistolul din coșul de gunoi. Românul de 44 de ani a declarat imediat că nu știe de unde provine această armă. El chiar a sugerat că i se pune pistolul în mod intenționat asupra lui.

2. -imagine fara descriere- (roman-inarmat--gasit-intr-un-autocar-care-venea-din-italia-politistii-din-germania-l-au-arestat--iar-barbatul-a-incercat-sa-scape-de-pistol-chiar-in-fata-lor--2.jpg)

Chiar și când ofițerii l-au confruntat puțin mai târziu cu fotografii de pe telefonul său mobil, care a arătat exact această armă, el a negat că ar fi deținut vreodată pistolul. Folosind numărul de serie al pistolului, s-a dovedit că acesta a fost furat din Italia în anul 2017.

Poliția federală a denunțat românul pentru deținere ilegală de arme și import ilegal de arme de foc. Judecătoria districtuală din Rosenheim a dat curs cererii parchetului Traunstein și a dispus arestarea preventivă a bărbatului pentru riscul de evadare. A fost dus la închisoarea Traunstein și așteaptă procesul de judecată.

„O situație de profundă incertitudine”. Tânără româncă, găsită fără viață în Italia: Familia cere redeschiderea anchetei la 7 ani de la tragedie

 

-----------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel