Român dat în urmărire, prins pe aeroport în Italia: Arestat după 6 ani de căutări și condamnat. A violat o fetiță cu probleme psihice

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un român acuzat că a violat o fată bolnavă psihic a fost arestat după 6 ani de căutări și condamnat. În octombrie anul trecut, bărbatul a fost oprit de poliția de frontieră la aeroportul Fontanarossa. Evenimentele s-au petrecut în 2016, atunci când pe numele lui fusese emis un mandat de arestare. Acum judecătorul l-a condamnat la 4 ani și 8 luni de închisoare.

Patru ani și opt luni de închisoare pentru românul Florin Sârbu, arestat în octombrie anul trecut, după șase ani de căutări, și găsit vinovat de agresarea sexuală a unei adolescente bolnave psihic.

Bărbatul tocmai aterizase în Italia cu un zbor din țara sa de origine când a fost oprit de poliția de frontieră pe aeroportul Fontanarossa. Evenimentele aflate în centrul cazului ar fi avut loc în iulie 2015, în Aragona. Ancheta a pornit de la plângerea tinerei, audiată de procuror în ultimii ani, cu ajutorul unui psiholog specializat.

Român dat în urmărire, prins pe aeroport în Italia

 

Procuratura, în 2016, obținuse un ordin de arestare preventivă în închisoare emis de instanța de revizuire din Palermo. Însă, până atunci, bărbatul îi pierduse deja urma, călătorind în străinătate. Până la 6 octombrie anul trecut, când poliția i-a dat de urmă la aeroportul Fontanarossa, așteptându-l la sosiri.

Între timp, procurorii din Agrigento ceruseră un rechizitoriu. Procesul ulterior, în fața procurorului Francesco Provenzano, fusese suspendat, așa cum prevede legea pentru inculpații care nu pot fi găsiți. După capturare, procesul a fost deschis, iar procurorul Cecilia Baravelli ceruse o pedeapsă de cinci ani și opt luni. Sentința decisă a fost deja redusă cu o treime ca urmare a procedurii abreviate. 

Românul, arestat după 6 ani de căutări și condamnat: a violat o fetiță cu probleme psihice

 

'Toate acestea', a fost comentariul procurorului interimar din Agrigento, Salvatore Vella, cu privire la operațiunea care a dus la capturare, 'au fost rezultatul unei excelente munci de investigație efectuate de carabinierii din Aragona datorită și curajului de care a dat dovadă familia tinerei victime, care nu s-a temut să denunțe faptele'.

De asemenea, inculpatul a fost condamnat să plătească despăgubiri victimei, care s-a constituit parte civilă cu ajutorul avocatei Floriana Salamone.

 

-------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link

->  https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel