Român, condamnat pentru furt, reținut la intrarea în țară. Bărbatul a ajuns în arest

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Român, condamnat pentru furt, reținut la intrarea în țară. Bărbatul a ajuns în arest
Român, condamnat pentru furt, reținut la intrarea în țară. Bărbatul a ajuns în arest

Poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Petea au identificat un cetăţean român pe numele căruia fusese emis, de către autorităţile din Bistrița Năsăud, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea.

Sâmbătă, 08 octombrie, în jurul orei 12.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară un cetăţean român în vârstă de 27 de ani, domiciliat în județul Bistrița Năsăud.

Cu ocazia formalităţilor de frontieră, la controlul efectuat de către oamenii legii s-a constatat că pe numele acestuia a fost emis, în iulie 2021, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea. Judecătoria Beclean l-a condamnat la 11 luni de închisoare pentru săvârșirea infracţiunii de furt.

Persoana în cauză a fost predată unui echipaj din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Vezi și:

 

Microbuz, în drum spre Italia, verificat la frontieră. Un pasager, prins pe picior greșit

 

În Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, pentru a intra în ţară,  un microbuz,  înmatriculat în Italia.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări în privinţa unui tânăr cu cetățenie R. Moldova asupra căruia a fost descoperit un permis de conducere fals.

În data de 6 octombrie a.c., în jurul orei 12.40, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, pentru a intra în ţară, pasager al unui autovehicul înmatriculat în Italia, un tânăr cu cetăţenie R. Moldova, în vârstă de 19 de ani.

La controlul de frontieră, polițiștii de frontieră au descoperit asupra tânărului un permis de conducere similar celor emise de autorităţile din R. Moldova, având datele sale de identificare.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, au fost efectuate verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că permisul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că în luna februarie a acestui an, fiind în Italia  şi având nevoie de permis de conducere la locul de muncă, a procurat permisul de conducere descoperit la controlul de frontieră prin intermediul unui concetăţean ale cărui date nu le cunoaşte, contra sumei de 150 de euro.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel