Român, condamnat în Franța pe baza „sejururilor regulate și scurte în Italia sau Germania”: „E doar un biet catâr”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Arestat în posesia a 20,6 kg de rășină de canabis, pe 7 noiembrie, lângă Vesvres-sous-Chalancey, în sudul Haut-Marne din Franța, un cetățean român stabilit în Spania a fost condamnat astăzi la doi ani de închisoare.

Volume mari de narcotice sunt transportate pe mare. Vameșii din Haut-Marne sunt astfel conduși să ridice mai multe kilograme de canabis, heroină sau cocaină pe autostrăzile care traversează departamentul. Capturile regulate mărturisesc gradul de trafic internațional de droguri.

Este ora 04:15 pe 7 noiembrie, în apropierea zonei de deservire a autostrăzii Combe Suzon, când vameșii decid să verifice un vehicul marca Ford înmatriculat în Spania. Ofițerii vamali au descoperit 26,5 kg de rășină de canabis ascunse în depozite special concepute.

În vârstă de 26 de ani, românul a recunoscut rapid că a avut cunoștință de natura și cantitatea mărfurilor transportate de el. Inculpatul a indicat că a profitat de o călătorie în România, țara sa natală, pentru a accepta să livreze această marfă „în Germania”, într-un loc presupus a fi indicat chiar în ultimul moment. Românul urma să fie plătit cu până la „300 de euro pe kilogram transportat” sau un total de 6.000 de euro/transport. 

Franța. Româncă și soțul ei, găsiți fără suflare, în casă. Fetița lor de 4 ani era lângă ei, în viață: „Micuța a rămas fără părinți”

 

Procurorul cere 3 ani de închisoare

 

Prezentat în înfățișare imediată, luni, 14 octombrie, în fața instanței penale, inculpatul, de naționalitate română, stabilit în Spania, a dat asigurări, cu asistența unui traducător, că nu a mai transportat stupefiante în trecut. Elementele însă alimentează îndoiala. O examinare a datelor conținute de telefonul mobil al românului a făcut posibilă „raportarea sejururilor regulate și scurte în Italia sau Germania”.

Vehiculul inculpatului a fost surprins și de zece ori cu viteză în decurs de 22 de luni pe teritoriul francez. 

„Nu încredințăm oricui 20 kg de rășină de canabis, transportul de narcotice este traiul acestui român”, a precizat procurorul Cecoltan înainte de a cere o pedeapsă de trei ani de închisoare, dintre care doi cu suspendare, interdicție de a se prezenta pe teritoriul național pe o perioadă de zece ani și o amendă vamală de 51.000 de euro.

Franța: Două imobile prăbușite pe o stradă intens circulată din Lille: "Încă tremur"

 

„Domnule, e doar un catâr”

 

Românul a mai arătat în instanță „o realitate tulburătoare”. „Cânepa a înflorit la vedere. Canabisul este livrat cu sute de tone în Spania. Ei bine, toată lumea știe asta. Și nimic nu se schimbă”.

„Domnule, e doar un catâr, un biet catâr, dați jos acum doar câteva kilograme, marilor traficanți nu le pasă!”, a spus avocatul apărării.

Instanța l-a condamnat pe român la doi ani de închisoare cu executare, zece ani de interdicție de a se prezenta pe teritoriul național și confiscarea vehiculului său. Românul va trebui să plătească și o amendă vamală de 51.000 de euro.

„Am multe datorii în România”. Ce au găsit polițiștii francezi în duba unui român, în două cuști de lemn. Șoferul, condamnat

 

------------------------------------

Dragi cititori, pagina de Facebook a site-ului ȘtiriDiaspora întâmpină probleme din cauza unor restricții abuzive care ne limitează impactul, iar astfel nu mai putem ajunge la dumneavoastră. Dacă doriți să fiți în continuare la curent cu cele mai importante știri și evenimente din Diaspora, vă rugăm să urmăriți și noua pagină a site-ului nostru:  

https://www.facebook.com/stiridiasporaexclusiv                

Vă mulțumim ca sunteți alături de noi,

Echipa ȘtiriDiaspora

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel