Român arestat chiar de Anul Nou, în Germania: Îngrămădise șapte pasageri în autoturismul său. Unii erau în portbagaj

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Foto: fotografie originală Poliția Federală
Foto: fotografie originală Poliția Federală

Un român a fost arestat chiar de Anul Nou, în Germania, după ce intrase pe teritoriul țării cu o mașină din Cehia. Șoferul îngrămădise șapte pasageri nedeclarați în autoturismul său. Iată cum l-a găsit poliția federală pe unul dintre sirienii înghesuiți în portbagajul mașinii mici. Fotografie originală a Poliției Federale Germane.

Un român în vârstă de 42 de ani trebuie să răspundă în fața justiției germane pentru trafic de migranți în condiții de risc vital, după ce, de Anul Nou, la punctul de control de la Walserberg (districtul Berchtesgadener Land), a încercat să introducă fără autorizație șapte sirieni pe teritoriul federal al Germaniei.

Român arestat chiar de Anul Nou, în Germania

 

Poliția federală a oprit călătoria pe A8 la punctul de control din Schwarzbach. Ofițerii secției de poliție federală din Freilassing au oprit, pe tot parcursul weekendului, intrarea neautorizată a 100 de persoane în trenurile și pe drumurile din zona lor de responsabilitate, potrivit unui raport.

Duminică dimineața, forțele operative ale Poliției Federale au oprit la punctul de control de frontieră de la Walserberg un autoturism de mici dimensiuni înmatriculat în Cehia. "La prima vedere, ofițerii puteau deja să vadă că în vehicul se aflau probabil mult mai multe persoane decât cele înregistrate", se arată în raportul polițiștilor.

Șoferul a predat polițiștilor federali cartea de identitate românească și permisul de conducere moldovenesc. Copilotul său, precum și ceilalți patru pasageri de pe bancheta din spate nu s-au putut identifica. Aceștia au pretins că sunt cetățeni sirieni.

Șoferul român îngrămădise șapte pasageri în autoturismul său. Unii erau în portbagaj

 

În timpul controlului mai amănunțit, polițiștii germani au descoperit încă două persoane. Unul dintre pasagerii clandestini se ascunsese în spațiul pentru picioare, înfășurat într-o jachetă, iar cea de-a doua persoană în portbagaj. Ofițerii au arestat toate cele opt persoane, între care și șoferul român, suspectate de contrabandă cu migranți.

După ce polițiștii și-au încheiat măsurile, Poliția Federală l-a dus pe român la închisoare, după ce a fost prezentat în fața unui judecător. El trebuie să răspundă acum pentru introducerea ilegală de străini în condiții care de risc pentru viață.

Ofițerii au refuzat să le permită infractorilor să intre în Germania. După ce au fost acuzați de tentativă de intrare neautorizată, au fost nevoiți să se întoarcă în Austria.

 

---------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW     

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel