REVOCARE Augustin Lazăr. Toader, ATAC la Iohannis: „Perioada de așteptare ne-a cam edificat”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a lansat un atac, în această seară, la Antena 3, la adresa președintelui Klaus Iohannis. De data aceasta, atacul a fost legat de subiectul revocării procurorului general, Augustin Lazăr. Toader susține că „perioada de așteptare ne-a cam edificat” și că „există o rezolvare pe cale naturală”.

„Perioada de așteptare ne-a cam edificat. Sigur, există o rezolvare pe cale naturală prin împlinirea mandatului și dacă cumva faceți aluzie la posibilitatea sesizării CCR (...) nu voi face decât să repet ceea ce am spus de mai multe ori faptul că ministrul Justiției nu decide dacă sesizează Curtea sau nu.

Citește și Tudorel Toader, ANUNȚ de ULTIMĂ ORĂ despre OUG 7

Ministrul Justiției poate, ceea ce a făcut și în precedent, ca la solicitarea primului ministru, să redacteze draftul de sesizare a CCR cu un conflict”, a spus Tudorel Toader la Antena 3.

De asemenea, Toader a mai precizat: „Eu nu am ales să-l ocolesc (n.r. - pe Augustin Lazăr). Eu am ales să-mi îndeplinesc cele trei obiective pe care le-am avut. Să mă întâlnesc cu președinta Asociației procurorilor din România și m-am întâlnit, să mă întâlnesc cu procurorul general adjunct al României, Bogdan Licu, și m-am întâlnit, pentru că voiam să mă asigur că va da curs invitațiilor de a veni la sfârșitul lunii mai la cele două conferințe pe care le organizez.

Am declarat că declanșez procedura de numire a unui nou candidat pentru funcția de procuror general. De ce? Pentru că până la expirarea mandatului să îndeplinim procedurile legale de selecție, să lăsăm timpul necesar președintelui pentru analiză și eventual pentru validarea propunerii pentru emiterea decretului de numire a celui pe care îl voi propune pentru candidat pentru procuror general.

Dacă eu în ziua aceea anunțam pe pagina de internet a MJ trebuia să merg pe procedura de la momentul acela, adică să se poată înscrie și judecători la funcția de procuror general. Știam că va urma abrogarea și atunci am amânat declanșarea oficială a procedurii ca să mergem pe procedura modificată.

Săptămâna viitoare Guvernul va adopta OUG de modificare a OUG7 și imediat voi avea anunțul pregătit, imediat voi declanșa procedura de selecție”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel