Tudorel Toader, ANUNȚ de ULTIMĂ ORĂ despre OUG 7

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, în această seară, la Antena 3, faptul că nu renunță la OUG 7.

„În primul rând, am convingerea faptului că magistrații cunosc legea, cunosc condițiile în care își pot manifesta nemulțumirile. La Ministerul Justiției a fost elaborat proiectul de OUG. Proiectul a fost elaborat în sensul celor discutate de doamna premier cu șefa CSM și a reprezentanților asociațiilor de magistrați din România, dar și cu reprezentanții Secției speciale.

Citește și OFICIAL. DNA solicită ABROGAREA OUG 7/2019. Comunicat de ULTIMĂ ORĂ al instituției

La ce se referă modificările? La cele convenite de doamna premier: abrogarea articolului 54, articol care în principal prevede acum faptul că judecătorii, alături de procurori, pot deveni procurori de rang înalt şi că avizul nu îl mai dă Secţia pentru procurori, ci plenul CSM. Se abrogă deci articolul 54, se revine la prevederea anterioară, că doar procurorii pot deveni procurori de rang înalt, că avizul îl va da în continuare Secţia de procurori a CSM. În al doilea rând, se rezolvă diferenţele salariale pentru IT-iştii din domeniul judiciar.

Citește și PROTEST MASIV anunțat duminică. ROMÂNII cer RETRAGEREA OUG 7: „Marș la Ministerul Justiției"

Mâine voi fi în țară, voi prezenta doamnei prim-ministru proiectul de OUG, îl voi trimite la CSM pentru avizul consultativ, iar în ceea ce privește modificările ce țin de oportunitatea politică a reglementării aceste decizii sunt luate de liderii coaliției de guvernare”, a declarat Toader la Antena 3.

Ordonanţa de urgenţă nr. 7 pentru legile justiţiei a fost criticată atât de secţiile pentru procurori şi judecători din cadrul CSM, cât şi de asociaţiile de magistraţi, aceştia reproşând Guvernului că nu au avut timp să consulte actul normativ, în condiţiile în care proiectul a fost trimis la Consiliu cu doar o zi înainte de adoptare. Ulterior, ministrul Justiţiei a anunţat că aceasta va fi modificată, tot printr-un proiect de ordonanţă de urgenţă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel