Rețetă de prăjitură deșteaptă. Se face în 15 minute și chiar se prepară singură

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Rețetă de prăjitură deșteaptă. Se face în 15 minute și chiar se prepară singură
Rețetă de prăjitură deșteaptă. Se face în 15 minute și chiar se prepară singură

Prăjitura deșteaptă sau prăjitura inteligentă, cu vanilie și lamaie, o rețetă ușor de făcut, se separă singură în straturi de cremă și blat pufos.

Ingrediente Prăjitura deșteaptă 

 

Citește și Valentine's day, rețeta magică: Tort Oreo special. Veți cuceri cu acest preparat simplu și rapid

10 oua (separate in albusuri si galbenusuri)

250 g de unt (min. 80%)

250 g de faina alba

250 g de zahar

1 l de lapte

coaja de la o lamaie

vanilie

un praf de sare

 

Mod de preparare pentru rețeta de prăjitură deșteaptă sau inteligentă, cu vanilie și lămâie

 

Adăugăm un praf de sare peste gălbenușuri și amestecăm bine, apoi le lăsăm deoparte, că să-și intensifice mai tare culoarea. Prăjitura noastră va avea o culoare de un galben viu, mai ales dacă folosim ouă de țară.

Din unt am luat puțin și am uns o tavă.

Batem albușurile spumă tare și le lăsăm deoparte. Nu contează dacă ouăle sunt reci sau calde, important este să fie proaspete și vasele bine spălate și uscate.

Peste gălbenușuri, punem zahărul și le batem până se topește complet zahărul și obținem o crema fină. Acum se adaugă untul topit, câte puțin. 

Acum se toarnă laptele, puțin câte puțin, apoi vanilia și lămâia, se amestecă, iar la final, vine și făină. Se amestecă totul cu telul sau mixerul. Vom avea o compoziție lichidă. Este bine așa.

Albusul se pune la urmă: jumătate, se amestecă ușor, de jos în sus, cu o spatulă. Apoi restul de albuș, și iar se amestecă blând.

Compoziția finală e mai lichidă decât la chec, e spumoasă deasupra, pare ușor tăiată. Nu vă speriați, e bine.

Se toarnă totul în tava unsă din belșug cu unt moale. 

Citeşte şi: Varză dulce cu smântână. Reţetă sănătoasă, săţioasă şi foarte uşor de gătit

 

Cum se coace prăjitura deșteaptă sau prăjitura inteligentă

 

Am dat drumul la cuptor de când am început să fac prăjitura. La cuptoarele electrice se setează temperatura la 160 de grade, foc sus-jos, iar la cuptoarele pe gaz, foc mediu.

Coacerea durează minim 50 de minute (ideal cam 1 ora și 10-15 min) iar în primele 30 de minute nu se deschide cuptorul.

Se lasă prăjitura să se răcească în cuptor. Uneori se crapă puțin deasupra, nu vă speriați, e ok. După răcire, se lasă puțin, nu va fi perfect dreaptă. Iar e bine, așa este.

Înainte de porționare, e bine ca prăjitură să stea 2-3 ore la frigider sau măcar 30 min la congelator. Se va tăia mai bine!

Se taie felii dreptunghiulare sau pătrate, după dorința, cu ajutorul unui cuțit zimțat sau foarte bine ascuțit. Se spală lama cuțitului cu apă caldă după fiecare tăiere și nu se șterge, se lasă așa, udă. Se va tăia foarte bine prăjitură.

Se pudrează cu zahăr farin vanilat sau se lasă simplă, după dorința.

E o prăjitură simplă și extrem de gustoasă și arătoasă, care parfumează toată casă. 

Sursa: pofta-buna.com

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel