Restaurantele din Londra oferă hrană personalului medical din prima linie în războiul împotriva COVID-19

Liviu Ludovic |
Data publicării:
bar restaurant
bar restaurant

Restaurante din Londra au intensificat eforturile de a pregăti gustări pentru personalul medical implicat în eforturile împotriva coronavirusului, informează agenţia de presă Bloomberg. 

Un bucătar care întruneşte standardele Michelin este coordonatorul celui mai mare efort de a pregăti mâncare pentru angajaţii Serviciului Naţional britanic de Sănătate (NHS). Bucătarii restaurantelor şi hotelurilor din Londra s-au mobilizat pentru a le oferi mâncare medicilor, asistenţilor şi altor angajaţi ai spitalelor în care sunt trataţi pacienţi care au coronavirus.

Noua echipă formată din circa 20 de bucătari ai restaurantelor de elită s-a instalat în bucătăriile restaurantului Le Pont de la Tour din Londra, unde sunt pregătite zilnic 1.000 de gustări pentru personalul Spitalului Universitar (University College Hospital) din capitala Marii Britanii. În fiecare zi vor fi 700 de porţii preparate din carne şi 300 de tip vegetarian.

Marea Britanie a instituit restricţii de circulaţie din cauza coronavirusului, iar toate restaurantele, barurile, cafenelele şi puburile sunt închise. Bilanţul epidemic a depăşit 2.900 de morţi, iar cetăţenii au voie să iasă din case doar pentru a merge la lucru, pentru exerciţii fizice individuale ori pentru cumpărarea de produse de bază.

"Personalul aflat în prima linie are nevoie de susţinerea noastră prin hrană consistentă, pentru a salva vieţi. Prieteni ori chiar membri ai familiilor noastre ar putea fi afectaţi de acest virus teribil", afirmă liderul proiectului, chef Larry Jayasekara, premiat cu o stea Michelin când conducea Restaurantul Petrus din Londra. El este ajutat de bucătari din numeroase restaurante londoneze, inclusiv din compania D&D London Ltd., care deţine Le Pont de la Tour.

Costurile proiectului se ridică la 2,5 milioane de lire sterline

 

Costurile proiectului în valoare de 2,5 milioane de lire sterline sunt suportate de doi antreprenori care au dorit să păstreze anonimatul, a precizat Larry Jayasekara.

Ei nu sunt singurii bucătari implicaţi în acest proiect. Într-o iniţiativă separată, 500 de mese sunt pregătite zilnic în restaurantul Hotelului Claridge's, fiind distribuite în spitale şi centre de asistenţă din Londra. Echipele de bucătari de la Connaught şi Berkeley, alte două proprietăţi ale Grupului hotelier Maybourne, contribuie la acest program, în colaborare cu organizaţia de caritate Helpforce.

Leon şi alte restaurante participă la un proiect pentru colectarea de fonduri pentru alte 6.000 de porţii de mâncare care să le fie oferite zilnic angajaţilor spitalelor din Londra şi din alte zone ale Marii Britanii. Campania de un milion de lire intitulată "Feed NHS" ("Hrănim NHS") este coordonată de actorii Damian Lewis, Helen McCrory şi Matt Lucas.

Pe de altă parte, aproape 200 de hoteluri din Marea Britanie au pus la dispoziţie 20.000 de paturi pentru personalul medical, transmite Mediafax.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel