Reprezentant UNICEF: Preşedinţia română la Consiliul UE, ocazie pentru implicarea copiilor în luarea deciziilor

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Pieter Bult, Reprezentantul UNICEF în România. sursa: UNCEF România / Facebook
Pieter Bult, Reprezentantul UNICEF în România. sursa: UNCEF România / Facebook

Pieter Bult, reprezentantul UNICEF în România, este de părere că deţinerea Preşedinţiei Consiliului UE este o ocazie perfectă pentru România să creeze o schimbare în ceea ce privind participarea copiilor la luarea deciziilor la nivel european.

"Vorbim adesea despre copii la viitor. Dar adesea spunem 'copiii sunt viitorul' şi 'facem asta pentru copii', însă nu îi consultăm în luarea deciziilor. Şi copiii nu sunt numai viitorul, dar ei sunt şi aici, în prezent. În cadrul UNICEF, vedem multe probleme în lume, mai ales în creşterea sărăciei, inclusiv în rândul copiilor şi creşterea inegalităţilor între rândul celor care au acces la resurse şi cei care nu au. (...)

Opinia copiilor nu va salva lumea, dar va aduce contribuţia la noi idei, pentru că este clar că lumea are nevoie de idei noi, care sunt creative, nu rigide, ghidate de stereotipuri. Dacă vorbeşti cu un copil, vei vedea cât de creativ este şi vei învăţa cât de deschişi sunt şi vorbesc din inimă. De asemenea calităţi cred că lumea are nevoie şi de aceea cred că a asculta părerea copiilor va face diferenţa", a declarat Pieter Bult, la un briefing media pe tema participării copiilor în deciziile care le afectează viaţa, organizat de UNICEF.

Citeşte şi: Oficial Bruxelles: România, capturată de Liviu Dragnea, care a creat o organizaţie infracţională

Potrivit UNICEF România, pe durata mandatului României la Preşedinţia Consiliului UE este elaborată "Declaraţia de la Bucureşti a Copiilor din UE'', un document-cadru care va pune bazele mecanismelor prin care opinia copiilor va deveni o componentă constantă a proceselor decizionale la nivel european în problemele care îi vizează. Declaraţia va reflecta opiniile şi părerile copiilor din România, dar şi din Europa şi este redactată cu sprijinul unei ample reţele de experţi europeni în materie de drepturile copiilor.

"Declaraţia de la Bucureşti a Copiilor din UE'' este realizată în urma unui proces complex de consultare a copiilor din întreaga Europă, sub coordonarea Boardului Copiilor din România, susţinut de UNICEF şi de către alţi parteneri din Romania şi din Uniunea Europeană. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel