Regatul Unit a închis temporar o ambasadă şi a evacuat toţi diplomaţii

Andreea Cosma |
Data publicării:

Regatul Unit şi-a închis temporar ambasada de la Phenian şi şi-a evacuat toţi diplomaţii, ca urmare a controalelor stricte puse în practică la frontierele Coreii de Nord pentru a limita răspândirea noului coronavirus, a anunţat joi ambasadorul britanic, transmite AFP.

Coreea de Nord afirmă că nu a înregistrat niciun caz de COVID-19 pe teritoriul său, chiar dacă epidemia apărută la finalul lui 2019 în China s-a propagat în cvasitotalitatea ţărilor din lume.

Închiderea ambasadei este o măsură provizorie, a declarat un purtător de cuvânt al diplomaţiei britanice, care a adăugat că ea a fost adoptată întrucât Phenianul a introdus restricţii la intrarea în ţară care au făcut imposibile rotaţia efectivelor de diplomaţi şi menţinerea activităţilor ambasadei.

''Ambasada britanică la Phenian s-a închis temporar la 27 mai 2020 şi întregul personal diplomatic a părăsit RPDC'' (Republica Populară Democrată Coreeană, Coreea de Nord - n.red.), a scris pe Twitter ambasadorul Colin Crooks.

Website-ul NK News, specializat în problemele nord-coreene, a relatat că diplomaţii britanici au trecut miercuri frontiera cu China.

Regatul Unit ''va încerca să-şi restabilească prezenţa la Phenian de îndată ce va fi posibil să facă acest lucru'', a precizat Foreign Office.

De la izbucnirea pandemiei de COVID-19, Coreea de Nord a impus măsuri drastice de carantină tuturor străinilor, în special o izolare în locurile de rezidenţă, măsuri pe care ambasadorul Rusiei, Aleksandr Matsegora, le-a calificat drept ''teribile pentru moral''.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel