Reacția unei îngrijitoare românce din Germania când a fost sunată de Vela pentru a îi răspunde la întrebări (VIDEO)

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a sunat, vineri, o îngrijitoare româncă din Germania pentru a-i oferi răspuns la o întrebare pe care aceasta i-a adresat-o pe Facebook.

Femeia, care lucrează de trei ani ca îngrijitoare în Germania, a vrut să ştie când se va relua traficul internaţional de persoane cu microbuzul şi dacă angajatele care revin din Germania trebuie să mai stea în carantină instituţionalizată.

Marcel Vela a sunat, vineri, o femeie pentru a-i oferi un răspuns la o întrebare pe care o adresase pe Facebook. Ministrul şi-a rugat secretara să-i facă legătura, iar discuţia a fost înregistrată, femeia fiind anunţată că apelul este filmat şi va fi postat pe Facebook.

 

„Evident că putem analiza şi varianta pe Germania”

 

Vela a fost întrebat despre reluarea traficul internaţional de persoane cu microbuzul şi dacă angajatele care revin din Germania trebuie să mai stea în carantină instituţionalizată.

Marcel Vela i-a explicat femeii, că deja s-a rezolvat problema transportului de îngrijitoare de persoane către Austria, cu trenul, de la Timişoara şi a precizat că va analiza şi varianta transportului către Germania.

„Evident că putem analiza şi varianta pe Germania. Până în Germania nu am avut curse deschise, având în vedere că se afla în zona catalogată de către INSP «zona roşie»”, a precizat ministrul.

Acesta a afirmat că transportul extern de persoane nu a fost încă autorizat.

„Probabil în a doua etapă de relaxare, să vedem, să măsurăm ce se întâmplă după două săptămâni în această stare de alertă. Epidemiologi vor analiza şi vă voi da un răspuns şi cu privire la transportul cu microbuzul”, a mai precizat Vela.

 

Nu mai există noţunea de carantină instituţionalizată

 

Ministrul a explicat că nu mai există noţunea de carantină instituţionalizată, decât pentru persoanele care nu au posibilitatea de a se izola la domiciliu pentru 2 săptămâni sau care cer acest lucru.

„Vă doresc multă sănătate şi mult succes şi să aveţi grijă de sănătatea dumneavoastră unde mergeţi în Germania”, i-a mai transmis Vela femeii, potrivit Știrile PRO TV, care a precizat că este din Petroşani şi lucrează de trei ani ca îngrijitoare la o familie din Germania.

Conversația are loc la minutul 6:10 al înregistrării.

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy