REACȚIA Ambasadei Germaniei la București cu privire la știrea care a DENATURAT istoria României

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Ambasada Germaniei la Bucureşti arată, astăzi, într-o postare pe Facebook, că a solicitat Agenţiei de Presă DPA şi postului tv ZDF corectarea pasajelor din articolul referitor la Centenar.

Ambasada Germaniei la Bucureşti a postat, în urmă cu scurt timp, un mesaj pe pagina de Facebook în care arată faptul că a solicitat Agenţiei de Presă DPA şi postului TV ZDF corectarea pasajelor din articolul referitor la Centenar. Tototdată, oficialii transmit faptul că relatările publice care contrazic faptul că statul român modern a luat naştere prin unificarea mai multor regiuni, inclusiv Transilvania, nu corespund punctului de vedere al Guvernului Federal.

„Statul român modern a luat naştere acum 100 de ani prin unificarea mai multor regiuni, printre acestea şi Transilvania. Am sărbătorit, împreună, aniversarea acestui stat român modern la 1 decembrie. Saşii transilvăneni s-au pronunţat şi ei, din proprie iniţiativă, pentru noul stat, la Adunarea Saşilor din ianuarie 1919, de la Mediaş.

Relatări publice care contrazic această înţelegere sau care pot conduce la interpretări eronate nu corespund punctului de vedere al Guvernului Federal. Pe cale de consecinţă, am solicitat Agenţiei Germane de Presă dpa şi televiziunii publice ZDF o corectură a pasajelor respective din materialul „Rumänien feiert 100 Jahre Anschluss Siebenbürgens", publicat la 01.12.2018", se arată în mesajul postat de Ambasada Germaniei la Bucureşti.

Şi Ministerul Afacerilor Externe a anunţat astăzi că, prin intermediul Ambasadei României la Berlin, a făcut demersuri la cele două redacţii în vederea oferirii clarificărilor necesare şi solicitării rectificării celor prezentate, precizând că articolul de presă publicat de Agenţia Germană de Presă (dpa) şi preluat de postul public de televiziune german ZDF cu privire la aniversarea Centenarului Marii Uniri nu reflectă adevărul istoric, conţine erori grave şi o abordare tendenţioasă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel