Răzbunare familială în Belgia. Român, achitat de judecători după ce familia lui l-a târât prin tribunale

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Un român, în vârstă de 30 de ani, care a fost suspectat că ar fi violat-o pe sora lui de 12 ani, a fost achitat astăzi de instanța penală din Liège, regiunea Valonia din Belgia.

Acest bărbat risca o pedeapsă de 5 ani de închisoare și „ar fi putut fi vizat de răzbunarea familiei și de o anchetă efectuată exclusiv împotriva lui”, spun jurnaliștii belgieni. Potrivit informațiilor reieșite din anchetă, „acuzațiile aduse inculpatului au avut loc în vara anului 2018 și au durat trei luni. În această perioadă, mama lor nu era acasă, iar inculpatul a fost suspectat că ar fi violat-o și ar fi comis alte fapte de natură sexuală împotriva surorii sale în vârstă de 12 ani”.

Românul ar fi folosit „un cuțit pentru a o amenința” și pentru a „o convinge”. De asemenea, ar fi amenințat că „va ucide mai mulți membri ai familiei victimei pentru a o face să accepte să întrețină relații sexuale cu el”. Când familia a plecat în Germania, în septembrie 2018, victima i-a destăinuit unei mătuși și a denunțat aceste fapte.

Nouă românce au plecat la „shopping” prin toată Belgia și Olanda: Cum acționau femeile care se alegeau cu pungile pline de „cumpărături”

 

Răzbunare familială

 

Procuratura a solicitat o pedeapsă de 5 ani de închisoare, în timp ce apărarea a denunțat o răzbunare familială şi o anchetă efectuată împotriva lui.

În hotărârea sa, instanța l-a achitat pe român.

Belgia. Hoț român, cetățean responsabil: Dat de gol de ADN-ul prelevat de la locul fapte de pe masca de protecție care era obligatorie

 

Vezi și 

 

Revoltă și proteste. Plângerea pentru agresiune sexuală depusă de o femeie, respinsă de judecător: "Purta haine provocatoare"

 

Revoltă și proteste declanșate în toată țara, după ce un judecător din statul Kerala, India, a respins plângerea unei femei pentru violență și agresiune pe motiv că aceasta „purta haine provocatoare din punct de vedere sexual”, exonerându-l pe acuzatul în vârstă de 74 de ani. 

Acest lucru s-a întâmplat în India, unde o serie de proteste au izbucnit în urma deciziei șocante a unui magistrat de la tribunalul districtual din statul Kerala. Judecătorul acordase o cauțiune anticipată unui bărbat de 74 de ani acuzat de hărțuire și agresiune sexuală, potrivit documentelor judiciare.

După cum relatează CNN, în hotărârea judecătorească se precizează că „femeia purta haine provocatoare din punct de vedere sexual”, astfel că plângerea ei „nu ar fi ținut” împotriva inculpatului.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel