Revoltă și proteste. Plângerea pentru agresiune sexuală depusă de o femeie, respinsă de judecător: "Purta haine provocatoare"

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Revoltă și proteste declanșate în toată țara, după ce un judecător din statul Kerala, India, a respins plângerea unei femei pentru violență și agresiune pe motiv că aceasta "purta haine provocatoare din punct de vedere sexual", exonerându-l pe acuzatul în vârstă de 74 de ani. 

Un judecător a respins plângerea unei femei pentru agresiune sexuală, deoarece, potrivit acestuia, aceasta victima"purta haine provocatoare".

Acest lucru s-a întâmplat în India, unde o serie de proteste au izbucnit în urma deciziei șocante a unui magistrat de la tribunalul districtual din statul Kerala.

Judecătorul acordase săptămâna trecută o cauțiune anticipată unui bărbat de 74 de ani acuzat de hărțuire și agresiune sexuală, potrivit documentelor judiciare.

Plângerea pentru agresiune sexuală depusă de o femeie, respinsă de judecător: "Purta haine provocatoare"

 

După cum relatează CNN, în hotărârea judecătorească se precizează că "femeia purta haine provocatoare din punct de vedere sexual", astfel că plângerea ei "nu ar fi ținut" împotriva inculpatului.

În același document se precizează că este, de asemenea, "imposibil de crezut" că bărbatul, care este handicapat, ar fi putut "să o apuce cu forța" pe femeie de poale și "să pună presiune pe sânii ei".

Vestea a stârnit indignare în India, unde femeile sunt discriminate pe scară largă, iar acuzațiile de agresiune sexuală sunt deseori subestimate din cauza lipsei de asistență juridică și a unui sistem notoriu de lentoare.

Președinta Comisiei pentru femei din Delhi, Swati Maliwal, a condamnat judecătorul districtual și a îndemnat Înalta Curte din Kerala să se ocupe de acest caz. "Când se va schimba mentalitatea care învinovățește victimele abuzurilor sexuale?", a comentat ea într-un Tweet miercuri, adăugând: "Ce este o rochie provocatoare? Saris, blugi sau mentalitate patriarhală".

Revoltă și proteste în întreaga țară

 

Infracțiunile sexuale împotriva femeilor sunt numeroase în India, dar cazurile brutale de viol și agresiune sunt adesea tratate în mod inadecvat de către sistemul judiciar al țării.

În 2017, un judecător de la Înalta Curte din Delhi a declarat că un bărbat a meritat "beneficiul îndoielii" în timp ce l-a achitat de acuzațiile de viol, adăugând că un "nu slab" ar putea totuși semnala voința unei presupuse victime.

Într-un alt caz, care datează din ianuarie 2021, un judecător de la Înalta Curte din Bombay a considerat că un bărbat de 39 de ani nu este vinovat de agresiune sexuală asupra unei fetițe de 12 ani, deoarece „nu i-a dat hainele jos“, ceea ce înseamnă că nu a existat un contact direct "piele pe piele".

"Având în vedere natura riguroasă a pedepsei prevăzute pentru infracțiune, în opinia acestei instanțe, sunt necesare probe mai puternice și acuzații grave", motivase judecătorul.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel