Nouă românce au plecat la „shopping” prin toată Belgia și Olanda: Cum acționau femeile care se alegeau cu pungile pline de „cumpărături”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Nouă românce au plecat la „shopping” prin toată Belgia și Olanda: Cum acționau femeile care se alegeau cu pungile pline de „cumpărături”
Nouă românce au plecat la „shopping” prin toată Belgia și Olanda: Cum acționau femeile care se alegeau cu pungile pline de „cumpărături”

O bandă de hoațe românce, formată din nouă femei, riscă până la 15 luni de închisoare pentru numeroase furturi în Belgia și Olanda. Au mers la „shopping fără plată” în H&M, Zara, Zeb, JBC și Delhaize în Roeselare, Izegem, Torhout și Ostende.

Este vorba despre nouă femei de origine română stabilite în Roeselare și Menen, regiunea Flandra din Belgia. Între februarie și noiembrie anul trecut, au lovit în aproximativ 20 de magazine de îmbrăcăminte și supermarketuri.

„Fie au pus lucrurile într-o căptușeală în jachetă, fie au mers la auto-scanarea unui supermarket cu un cărucior plin”, spune Procuratura. „Acolo au scanat doar unul sau două produse odată, au distras atenția angajaților magazinului și au plecat cu un coș de cumpărături plin”.

În Roeselare, Izegem, Torhout și Ostend, au lovit în magazinele de îmbrăcăminte JBC, Zeb, H&M, Zara, The Fashion Store și Torfs și în supermarketurile Delhaize, Euroshop și Action. „Unele dintre ele sunt, de asemenea, implicate în fapte similare în Țările de Jos. Ele fac în mod clar parte dintr-o bandă de hoți profesioniști și organizați”.

Niciuna dintre hoațe nu s-a prezentat astăzi la procesul împotriva lor. Toate nouă românce riscă pedepse cu închisoare între șase și 15 luni și o amendă uriașă.

Judecătorul va pronunța verdictul pe 30 noiembrie.

Belgia. Fostul polițist care i-a executat pe frații români și-a aflat sentința: „Eram eu sau ei, pură autoapărare”

 

Vezi și 

 

Belgia. Un român a spart vitrinele farmaciilor cu un capac de canalizare

 

Un român de 50 de ani riscă 40 de luni de închisoare în Belgia, după o serie de spargeri în farmacii din întreaga țară. De fiecare dată a spart o ușă sau o vitrină cu un capac de canalizare. Bărbatul se apără spunând că nu avea bani și că suferea foarte mult după ce soția sa îl părăsise, după 30 de ani de căsnicie.

Parchetul a cerut 40 de luni de închisoare efectivă împotriva unui român în vârstă de 50 de ani. El era judecat pentru o serie de jafuri în farmacii din întreaga țară. De asemenea, a lovit de mai multe ori în Klein-Brabant. De fiecare dată a spart o ușă sau o vitrină cu un capac de canalizare.

Inculpatul Petru-Florin C. a putut fi arestat în primăvara anului trecut, după o anchetă intensă. Procuratura a reușit să facă legătura între nu mai puțin de 28 de furturi și român. 27 de cazuri au implicat spargeri în farmacii. Spargeri pe care le-a comis în toată țara. De asemenea, a lovit de mai multe ori în Klein-Brabant, provocând multă îngrijorare în rândul farmaciștilor din zonă.

Citește continuarea AICI...

 

------------------------------------

Dragi cititori, pagina de Facebook a site-ului ȘtiriDiaspora întâmpină probleme din cauza unor restricții abuzive care ne limitează impactul, iar astfel nu mai putem ajunge la dumneavoastră. Dacă doriți să fiți în continuare la curent cu cele mai importante știri și evenimente din Diaspora, vă rugăm să urmăriți și noua pagină a site-ului nostru:  

https://www.facebook.com/stiridiasporaexclusiv             

Vă mulțumim ca sunteți alături de noi,

Echipa ȘtiriDiaspora

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel