Belgia. Un român a spart vitrinele farmaciilor cu un capac de canalizare: „Aveam inima frântă și rămăsesem fără bani“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un român de 50 de ani riscă 40 de luni de închisoare în Belgia, după o serie de spargeri în farmacii din întreaga țară. De fiecare dată a spart o ușă sau o vitrină cu un capac de canalizare. Bărbatul se apără spunând că nu avea bani și că suferea foarte mult după ce soția sa îl părăsise, după 30 de ani de căsnicie.

Parchetul a cerut 40 de luni de închisoare efectivă împotriva unui român în vârstă de 50 de ani. El era judecat pentru o serie de jafuri în farmacii din întreaga țară. De asemenea, a lovit de mai multe ori în Klein-Brabant. De fiecare dată a spart o ușă sau o vitrină cu un capac de canalizare.

Inculpatul Petru-Florin C. a putut fi arestat în primăvara anului trecut, după o anchetă intensă. Procuratura a reușit să facă legătura între nu mai puțin de 28 de furturi și român. 27 de cazuri au implicat spargeri în farmacii. Spargeri pe care le-a comis în toată țara. De asemenea, a lovit de mai multe ori în Klein-Brabant, provocând multă îngrijorare în rândul farmaciștilor din zonă.

Belgia. Un român a spart vitrinele farmaciilor cu un capac de canalizare

 

Prima spargere a avut loc pe 21 ianuarie la Puursfarma, în Hoogstraat din Puurs. Patru zile mai târziu, a fost rândul farmaciei Bornem Pharma din Boomstraat. La începutul lunii februarie, chiar și două farmacii din Klein-Brabant au primit vizite nedorite într-o noapte: farmacia Van Hemelrijk de pe Guido Gezellelaan din Puurs și farmacia Delang din Sint-Amands. După un fel de pauză de două luni, a lovit din nou la farmacia Delang la începutul lunii aprilie. Între timp, el a comis fapte similare și la Londerzeel.

De fiecare dată, bărbatul a procedat în același mod: cu un capac de canalizare sau cu o trapă de pivniță spărgea ușa de sticlă de la intrarea în farmacie sau chiar vitrine. Odată intrat înăuntru, jefuia rapid restul disponibil de la casele de marcat și se făcea nevăzut. Medicamentele sau produsele de înfrumusețare au rămas neatinse.

„Aveam inima frântă și rămăsesem fără bani“

 

Procesul a avut loc la Bruxelles, deoarece bărbatul a fost arestat în Brabantul flamand. Împotriva românului., procurorul a cerut 40 de luni de închisoare. Tipul a recunoscut faptele și în timpul procesului. "Eram deprimat pentru că soția mea mă părăsise după o căsnicie de 30 de ani. M-am luptat cu multă suferință și am ajuns să rămân și fără bani", a spus românul.

Avocatul Maarten De Feyter a prezentat cum Petru-Florin C. a început să călătorească prin Europa după divorț și a ajuns să fie falit. "Apoi a început pur și simplu să fure, de multe ori sub influența alcoolului", a spus el, citat de nieuwsblad.be.

Avocatul criminalist a cerut să fie pronunțată o pedeapsă cu suspendare. Instanța de la Bruxelles va da un verdict pe 26 octombrie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel