Războiul Rusiei împotriva Ucrainei a ucis 148 de copii. Se deschide coridorul umanitar de la Mariupol, 31 martie, pentru protecția oamenilor

Alexandra Curtache |
Data publicării:

De la începutul războiului pe scară largă al Rusiei împotriva Ucrainei, 148 de copii ucraineni au murit. Alți 232 de copii au fost răniți. Joi, 31 martie, 3 coridoare umanitare sunt deschise în Mariupol.

Atât de multe suflete nevinovate ucise și chinuite de război, relatează RBC-Ucraina cu referire la Biroul Telegram al Procurorului General.

Se raportează că aceste cifre nu sunt definitive, deoarece nu este posibil să se investigheze și să se inspecteze bombardamentele și distrugerile în locurile de ostilități active și în teritoriile ocupate temporar. În special, în Mariupol, în anumite teritorii din regiunile Kiev, Cernihiv și Lugansk.

"Potrivit datelor primite, copiii din regiunile Kiev - 69, Donețk - 57, Harkov - 53, Cernihiv - 41, Mykolaiv - 30, Lugansk - 30, Zaporojie - 22, Kherson - 27, capitala - 16, Sumy - 16, Zhytomyr - 15", se arată în comunicat.

Reamintim că, anterior, s-a raportat că bilanțul morților din cauza bombardamentelor administrației regionale de stat din Nikolaev a crescut la 16 persoane.

 

Joi, 31 martie, a fost coordonată activitatea a 3 coridoare umanitare în Ucraina

 

În special, Rusia a confirmat evacuarea civililor din Mariupol cu autobuze. O relatează RBC-Ucraina cu referire la vicepremierul, ministrul Reintegrării, Irina Vereshchuk.

Se remarcă faptul că Ucraina, Federația Rusă și Comitetul Internațional al Crucii Roșii au convenit asupra unui coridor umanitar de la Mariupol la Zaporojie. Evacuarea populației va avea loc cu tranzit prin Berdyansk. 45 de autobuze se îndreaptă spre Mariupol, unele dintre ele au trecut deja de punctul de control rusesc din Vasilyevka.

Coridoarele de evacuare umanitară și de livrare vor funcționa, de asemenea, în următoarele zone:

Melitopol - Zaporozhye;
Energodar - Zaporozhye.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel