Rareş Bogdan dă de pământ cu liderii unui stat membru UE: "Pur şi simplu îşi bat joc!"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Rareş Bogdan a reacţionat vehement la adresa unui stat membru UE, pe care îl acuză că a respins toate schemele de întrajutorare pentru ţăriile din Europa de Sud şi de Est.

"Olanda pur si simplu isi bate joc de toate tarile Europei de Sud si de Est. Refuza TOATE schemele de intrajutorare si sunt principali adversari politici ai eurobondurilor financiar-economice", a scris Rareş Bogdan, pe pagina sa de Facebook.

Reacţia vine după un interviu acordat de primul ministru portughez, António Costa în care a pus în discuție angajamentul Olandei față de Uniunea Europeană din cauza liniei sale dure privind sprijinul economic pentru țările afectate de coronavirus.

"Trebuie să știm dacă putem continua cu 27 de ţări în Uniunea Europeană sau dacă există cineva care vrea să fie lăsat în afară. Mă refer la Olanda", a spus Costa într-un interviu cu agenția de știri Lusa, publicat în întregime sâmbătă şi citată de site-ul Politico.

De asemenea, Costa a apărat rolul Comisiei Europene în timpul crizei, spunând că „a acționat în măsura maximă a capacităților sale”. Responsabilitatea, a spus el, "revine Consiliului ... și nu există niciun transfer de responsabilități către Bruxelles".

Numind actuala criză un „moment decisiv” pentru UE, Costa a avertizat că „dacă nu există o gândire rațională suficientă pentru a realiza că trebuie să răspundem împreună, dacă nu există curajul de a rezista populismului și vă este frică de alegerile de anul viitor, ”Atunci se ridică întrebarea„ dacă putem avea o zonă euro cu aceste 19 sau dacă avem nevoie de alte forme de organizare în Europa ”.

El a adăugat că „ar dori să creadă că Europa este posibilă cu 27 de membri și că zona euro este posibilă cu 19.”

Comentariile lui Costa au venit la o zi după ce miniștrii de finanțe ai UE au convenit un pachet de măsuri de 540 miliarde de euro pentru combaterea impactului coronavirusului asupra economiilor blocului.

Luna trecută, Costa a reacţionat la adresa lui Wopke Hoekstra, ministrul olandez al Finanțelor, după ce acesta din urmă a cerut Bruxelles-ului să investigheze de ce unele țări nu au suficient spațiu financiar pentru manevră pentru a influența impactul economic al crizei.

"Această afirmație este inadmisibilă în cadrul Uniunii Europene", a declarat atunci o Costa vizibil iritat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel