Putin, la "parada rușinii" din Piața Roșie: „Luptați pentru patria mamă, pentru viitorul vostru! Dușmanii Rusiei s-au purtat ca bandele de teroriști”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Ministerul de Finanțe al Rusiei reduce așteptările privind petrolul impozabil din 2023
Ministerul de Finanțe al Rusiei reduce așteptările privind petrolul impozabil din 2023

Parada dedicată Zilei Victoriei Rusiei sovietice asupra Germaniei naziste, în al Doilea Război Mondial, a început la Moscova. Vladimir Putin și-a făcut apariția în Piața Roșie și a ținut un discurs.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat luni că „intervenţia” Rusiei în Ucraina a fost necesară, pentru că Occidentul „se pregătea să ne invadeze pământul, inclusiv Crimeea”, informează Reuters.

„Țările NATO aveau planuri complet diferite, au fost pregătiri pentru un atac în Crimeea, totul a indicat că o ciocnire cu neo-naziști ar fi inevitabilă. Dușmanii Rusiei au încercat să folosească mercenari contra noastră. Veteranilor americani li s-a interzis să vină la parada de la Moscova. Dar suntem mândri de contribuția dumneavoastră la victorie. Îi onorăm pe toți cei care au învins nazismul”, a spus el.

„E un sentiment de rusofobie în lume. Nu vom renunța niciodată la patria mamă, din respect pentru strămoși și tradițiile seculare”, a adăugat Putin, care s-a adresat soldaților numindu-i eroi și camarazi, fără a menționa faptele sângeroase din Ucraina.

Vezi și IMAGINI de la Parada de 9 mai din Moscova. Șoigu a apărut în decapotabilă, Putin se salută cu veteranii. Galerie Foto

„Luptați pentru patria voastră. Nu vom uita niciodată lecțiile din cel de-al doilea Război Mondial. Ne vom aminti de toți cei care s-au sacrificat, viața fiecărui soldat și ofițer, e o tragedie pentru noi, o pierdere irecuperabilă pentru noi. Acești soldați luptă împreună împotriva atrocităților, aceasta este marea forță a poporului nostru multi etnic, acestea sunt valorile tării noastre, o Rusie independentă și puternică”, a mai spus Putin.

Aproximativ 11.000 de militari sunt prezenţi la defilarea din Piaţa Roşie.

Manifestări similare au avea loc şi în alte 28 de oraşe ruse, din Vladivostok, în Oceanul Pacific, şi până în Sankt-Petersburg, la Marea Baltică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel