Parada de 9 mai din Moscova. Șoigu a apărut în decapotabilă, Putin se salută cu veteranii. Galerie Foto 

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Parada care are loc la 9 mai în fiecare an, la Kremlin a început la ora 10 dimineața. Vă prezentăm mai jos câteva informații și imagini de la parada din Piața Roșie. 

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu și-a făcut apariția într-o mașină decapotabilă pentru a da onorul soldaților:

2. -imagine fara descriere- (shoigou-2.jpg)

Circa 11 000 de soldați ruși sunt prezenți la parada de la Moscova

3. -imagine fara descriere- (parada-de-la-moscova-kremlin.jpg)

Vladimir Putin și-a făcut apariția la paradă, iar cameramanii și regizorii televiziunii din Rusia au căutat să arate că acesta are susținerea veteranilor și a bătrânilor generali:

4. -imagine fara descriere- (vladimir-putin-la-parada.jpg)

Citește și Mesajul lui Putin din Piața Roșie de la Kremlin

5. -imagine fara descriere- (putin-parada-2.jpg)

Parada aeriană inclusă în ceremoniile de Ziua Victoriei de la Moscova a fost anulată din cauza vremii, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, pentru agenția de știri de stat RIA Novosti.

Ceremonia urma să prezinte 77 de avioane care zburau deasupra Pieței Roșii din Moscova, marcând cea de-a 77-a aniversare a victoriei Uniunii Sovietice în fața Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial.

În program erau și opt avioane de vânătoare MiG-29 care ar fi zburat în formație „Z” pentru a-și arăta sprijinul pentru trupele rusești care luptă în Ucraina.

De asemenea, partea aeriană a paradei includea avionul de comandă și control strategic aeropurtat Il-80. Acesta este cunoscut și sub numele de „avionul Apocalipsei” pentru capacitatea sa de a fi folosit ca centru de comandă aeropurtat în cazul unui război nuclear.

Totuși, la paradă sunt prezente echipamente care nu au fost încă folosite la războiul din Ucraina:

6. -imagine fara descriere- (parada-moscova.jpg)

Parada are loc în timp ce în Ucraina continuă să moară atât soldați, cât și civili nevinovați.

Replica lui Zelenski pentru Putin 

 

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat luni, când se marchează ziua victoriei împotriva Germaniei naziste, că ţara sa va câştiga războiul cu Rusia şi că Ucraina nu va ceda niciun teritoriu, transmite Reuters.

''În ziua victoriei asupra nazismului, luptăm pentru o nouă victorie. Drumul până la ea este dificil, dar nu avem nicio îndoială că vom câştiga'', a afirmat şeful statului ucrainean într-un discurs scris.

Rusia, care a invadat Ucraina pe 24 februarie, marchează la 9 mai victoria fostei Uniuni Sovietice în Al Doilea Război Mondial.

În Piaţa Roşie din Moscova, preşedintele Vladimir Putin rosteşte un discurs şi prezidează o paradă militară unde sunt expuse printre altele trupe, tancuri şi rachete balistice intercontinentale.

Zelenski a spus că ucrainenii sunt un popor liber care a luptat pentru a-şi apăra pământul de multe ori în istorie şi care are ''drumul său''.

''Astăzi ducem războiul pe această cale şi nu vom da nimănui nicio palmă din pământul nostru şi nici măcar o singură bucată din istoria noastră. Suntem mândri de strămoşii noştri care, împreună cu alte naţiuni din coaliţia anti-Hitler, au înfrânt nazismul. Nu vom permite nimănui să anexeze această victorie, nu vom permite ca ea să fie furată. Nu există lanţuri care să ne încătuşeze spiritul liber. Nu există niciun invadator care poate dicta poporului nostru liber. Mai devreme sau mai târziu vom câştiga'', a subliniat preşedintele Ucrainei.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel