Vladimir Putin e disperat. Anunță criză de alimente în Rusia și limitează exporturile

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat marți că livrările rusești de combustibil și semințe trebuie reglementate, potrivit CNN.

Anumite livrări, inclusiv de combustibil și semințe, ar trebui să fie reglementate de guvern, a avertizat președintele Rusiei, Vladimir Putin, într-un discurs televizat. Putin a dat vina pe penuria globală de alimente și nu pe sancțiunile occidentale împotriva Rusiei.

„Este clar că în acest an, pe fondul unei penurii globale de alimente, va trebui să fim mai prudenți în ceea ce privește livrările noastre de alimente în străinătate, și anume să monitorizăm cu atenție parametrii acestor exporturi către țări care sunt în mod clar ostile față de noi", a declarat Putin într-un discurs televizat la reuniunea reprezentanților industriei agricole.

Vladimir Putin a spus că piața de îngrășăminte este deja reglementată de guvern și că este necesar să se controleze furnizarea de combustibili, semințe și animale de rasă în țară.

„În condițiile unor restricții externe, o problemă extrem de importantă este disponibilitatea echipamentelor moderne și a pieselor de schimb", a adăugat el.

Sancțiunile occidentale împotriva Rusiei au fost stabilite din cauza „greșelilor în politicile economice, energetice și alimentare" ale țărilor dezvoltate, care au dus la creșterea prețurilor și la lipsa de aprovizionare cu alimente, a susținut Putin.

„Pe fondul unor livrări minime de alimente în lume, se impun noi sancțiuni, se blochează activitatea întreprinderilor și logistica livrărilor de îngrășăminte din Rusia și Belarus, iar propria noastră producție de îngrășăminte în Occident scade din cauza prețurilor ridicate la gazele naturale, ceea ce este, de fapt, și rezultatul activităților partenerilor noștri din Occident", a mai spus președintele Rusiei.

Criză mondială pe piața îngrășămintelor? 

 

Putin crede că urmează o criză mondială pe piața îngășămintelor.

„În aceste condiții actuale, o penurie de îngrășăminte pe piața mondială este inevitabilă. Nu toate țările vor putea cumpăra cantitatea necesară de îngrășăminte pentru sezonul actual, ceea ce înseamnă că randamentul culturilor va scădea și el", a adăugat Putin.

În ciuda tuturor acestor factori negativi, Putin a susținut că Rusia nu este în pericol, relatează Mediafax.

„Pentru principalele grupe de alimente, piața noastră internă este pe deplin asigurată cu propriile alimente, cu propria producție, iar pentru unele bunuri, cum ar fi uleiul de floarea-soarelui, cereale, capacitățile întreprinderilor interne acoperă cererea în exces și a apărut un potențial de export foarte bun pentru Rusia", a precizat Vladimir Putin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel