Pune un pumn de sare pe mop când faci curățenie: trucul bunicilor, cu rezultate uimitoare

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Pune un pumn de sare pe mop când faci curățenie - trucul bunicilor, cu rezultate uimitoare. Sursa - Pexels
Pune un pumn de sare pe mop când faci curățenie - trucul bunicilor, cu rezultate uimitoare. Sursa - Pexels

Există un truc cu adevărat ingenios și foarte util pentru a curăța temeinic mopul cu care spălăm  podelele: vorbim despre sarea pusă pe mop. Aceasta este o tehnică cu adevărat uimitoare.

Nu de puține ori, când folosești cârpe pentru a curăța casa, uiți să le igienizezi. Aceasta este o greșeală  semnificativă, având în vedere că ați putea obține efectul opus și să vă murdăriți și mai mult casa.

Folosirea sării pe mop vă permite să eliminați germenii și bacteriile. Dacă, de o parte, mopul este foarte util și confortabil, pe de altă parte, poate fi locul unde se adună germenii și bacteriile, dacă nu este igienizat periodic.

Curățați baia în doar cinci minute. Trucurile pentru a termina repede treaba și pentru a menține ordinea

Dar cum să folosești sarea pe mop? În primul rând trebuie spus că mopul nu trebuie lăsat niciodată în găleata cu apa murdară, pentru că dă viață unei serii de germeni și bacterii, precum și a unui miros insuportabil.

Cineva curăță mopul, folosind înălbitor, alții folosesc bicarbonat de sodiu, dar sfatul nostru este să folosești sare. Acest remediu ieftin și foarte practic pare aproape miraculos. Utilizați doar o lingură de sare pe mop, adăugați aproximativ un litru de apă în găleată și apoi lăsați-l să se odihnească timp de o oră.

Cu acest ingredient îți vei face casa să miroasă foarte bine! Secretul trucului, dezvăluit. Toți cei care îți vor trece pragul te vor invidia!

Sarea grunjoasă a fost folosită de secole pentru a steriliza suprafețele și obiectele. În realitate, combinația de sare și apă este cea care omoară bacteriile cât ai clipi. Sarea este cu siguranță o soluție foarte economică și practică pentru curățarea mopului.

De ce să pui praf de copt pe haine, înainte de spălare. Un truc incredibil

Pentru a curăța mopul există și alte remedii. De exemplu, unii oameni toarnă sucul de la câteva lămâi pe lângă sare, apoi lasă cârpele și mopul câteva ore.

Alții consideră că este util să exploateze acțiunea bicarbonatului de sodiu, combinat cu sare. Există și persoane care folosesc uleiuri esențiale, precum uleiul de arbore de cea, care are proprietăți antibacteriene și este capabil să elimine mirosurile neplăcute într-un timp scurt.  

 

BONUS. Cadă albă ca zăpada, cu acest amestec minune. Doar aplică-l și bucură-te de rezultate

 

Toate gospodinele își doresc să aibă o cadă albă ca zăpada. Însă toate obiectele sanitare, mai devreme sau mai târziu, devin galbene din cauza calcarului din apă. Smalțul  devine galben și strică aspectul instalațiilor sanitare. 

Însă există câteva produse naturale, care ne ajută la curățarea obiectelor sanitare.  Gospodinele cu experiență cunosc rețeta minune, care redă strălucire căzii și chiuvetei. 

Înainte de a ieși din casă, gospodinele aplică o pastă pe obiectele sanitare și când revin acasă doar o șterg. Și, iată, cu minim de efort, cada este albă din nou.

Amestecă o bucățică de castravete cu două linguri de ulei de cocos. În 10 minute îți vei mulțumi că ai făcut acest truc

Uneori poate fi foarte dificil să readuci o cadă la strălucirea inițială, mai ales dacă nu a fost îngrijită mereu.  Cu toate acestea, „dificil” nu înseamnă „imposibil”.

Pentru a curăța baia și, în principiu, pentru a spăla aproape toate instalațiile și obiectele  sanitare din casă, această metodă simplă, dar testată în timp vă va ajuta.

Înainte de a pleca la muncă, aplică acest amestec pe obiectele sanitare, iar când vei reveni acasă,  pur și simplu, clătește-le cu apă și baia va fi curată!

Pune sare într-o șosetă și te va scăpa de probleme. Trucuri cu sare care dau rezultate, explicate de doctor

Amestecați o lingură de bicarbonat de sodiu cu o lingură de acid citric și  adăugați  jumătate de litru de apă. Turnați amestecul într-o sticlă de pulverizare și începeți magia de curățare.

Aplicați spray-ul pe toată cada, chiuveta, vasul de toaletă și, apoi, poți pleca la muncă sau la  cumpărături. De îndată ce te întorci acasă, nu-ți rămâne decât să clătește pasta aplicată și să te bucuri de rezultat.

Spală vasele mai ușor și mai rapid: Trucurile care îți vor ușura viața. Muștarul pate fi aliatul tău numărul unu

Ei bine, pentru ca vasul de toaletă să strălucească ca nou, trebuie să faceți o soluție de 10 mililitri de apă caldă, 3 grame de bicarbonat și 2 grame de suc de lămâie. După aplicarea soluției, așteptați 2 ore și spălați vasul cu o perie de toaletă. Această procedură este deosebit de eficientă pentru a scăpa de inelul de calcar care apare adesea la nivelul apei din vasul de toaletă. La final, vasul de toaletă va fi alb și curat. Metoda este simplă, dar funcționează excelent. 

Amestecă apă cu usturoi. Trucul perfect pentru casa ta pe timpul verii

Bicarbonatul de sodiu și acidul citric ajută și la îndepărtarea ruginii și a depunerilor vechi de pe instalațiile sanitare, fără a cheltui bani în plus. Și cel mai important este rapid și cu puțin efort.  

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel