Amestecă apă cu usturoi. Trucul perfect pentru casa ta pe timpul verii

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Secretele Usturoiului: Trucuri rare pentru gospodărie și grădinărit / Foto: Unsplash
Secretele Usturoiului: Trucuri rare pentru gospodărie și grădinărit / Foto: Unsplash

Usturoiul are un miros intens și înțepător, nefavorabil pentru majoritatea insectelor și rozătoarelor. Puteți face diferite tipuri de soluții casnice împotriva lor folosind usturoi și apă fierbinte. Acest amestec vă va oferi cel mai bun Spray pentru a vă salva casa sau grădina de insecte și gândaci pe timpul verii.

Usturoiul este un condiment intens pe care îl folosim în bucătărie, dar respinge gândacii prin mirosul său înțepător. Acesta îmbunătățește gustul mâncărurilor, însă gândacii nu au niciodată tendința de a se apropia de usturoi. Din cauza mirosului usturoiului și a sursei de hrană nefavorabile, gândacilor nu le place niciodată.

Usturoiul poate fi folosit direct, sau puteți lipi cățeii de usturoi și îi puteți împrăștia în jurul gândacilor. Acesta va respinge cu siguranță gândacii din jur. Dar folosirea directă a cățeilor de usturoi ar putea fi o provocare. Oamenii încearcă să folosească diferite produse pe bază de usturoi pentru a alunga gândacii.

 

Cum poți prepara spray de usturoi pentru eliminarea gândacilor

 

Dacă mergeți la un magazin și cereți să vă dea un spray-ul natural împotriva gândacilor, vă vor sugera să cumpărați spray-ul cu usturoi. Sprayul de usturoi gata preparat va alunga gândacii din casa ta. Dar va fi mai bine să faceți spray-ul acasă.

Deoarece procesul de realizare este destul de simplu, îl puteți face folosind pastă sau pudră de usturoi și apă caldă. Apoi, puteți turna întregul amestec într-un pulverizator și îl puteți folosi în bucătărie, în baie sau în alte locuri afectate de gândaci.

Pentru a face acest lucru, trebuie să fierbeți niște apă. Apoi, adăugați câțiva căței de usturoi și fierbeți timp de încă 5 minute până când apa răspândește un miros înțepător.

Odată ce cățeii de usturoi se topesc în apă și poți simți mirosul, spray-ul tău este gata de aplicat. Trebuie să turnați apa într-o sticlă și să o pulverizați în grădină sau în bucătărie.

 

Pulbere de usturoi, o altă variantă pentru eliminarea gândacilor

 

Pulberea de usturoi poate, de asemenea, să respingă gândacii. Din moment ce cu toții avem pudra de usturoi pentru a găti diferite feluri de mâncare, o putem folosi pentru a descuraja gândacii să apară.

Puteți lua puțină pudră de usturoi și o puteți împrăștia în jurul bucătăriei sau în zona gândacilor. Aceasta va răspândi mirosul înțepător în aer pentru a îndepărta gândacii.

Deși cățeii de usturoi dau cel mai bun rezultat, nu puteți să îi aveți întotdeauna la dispoziție. Prin urmare, pudra de usturoi este cea mai bună soluție.

 

Sare de usturoi

 

Sarea de usturoi va alunga și ea gândacii din jur. Trebuie să folosiți această sare în apropierea bucătăriei sau acolo unde trăiesc cel mai mult gândacii. Sarea va răspândi mirosul de usturoi în aer și va face ca mediul să fie anti gândaci.

Puteți amesteca câțiva căței de usturoi cu sare de usturoi. Amestecul ar deveni mai eficient și ar descuraja gândacii din casă în scurt timp.

Gândacii nu sunt atrași de usturoi, deoarece acesta are un miros înțepător. Dacă observă vreun parfum, aceștia pleacă.

 

Usturoiul face rău gândacilor?

 

Usturoiul nu face rău gândacilor, deoarece mirosul său acut îi ține la distanță ca pe vampiri. Cel mai probabil, utilizarea usturoiului este sănătoasă. Deși usturoiul nu ucide gândacii, va îndepărta aceste insecte dăunătoare.

Împrăștiați usturoi proaspăt copleșit oriunde localizați gândaci.

Dacă mirosul este prea puternic pentru dumneavoastră, se poate înlocui cu praf de usturoi. Compoziția pe bază de plante a usturoiului trimite gândacii pe drumul lor. Acesta face gândacul sensibil în loc să îl rănească pentru a se îndepărta în întregime de zona specificată.

Utilizarea sa excelentă ne protejează de alte insecte care vă fac să deveniți liber să vă faceți griji. Vă ajută să vă păstrați reședința la fel de naturală cum era de așteptat pentru a le face față și pentru a vă menține cu adevărat confortabil. Un alt lucru care trebuie remarcat aici este că nu reprezentați o amenințare pentru viața lor.

 

Iată 3 motive pentru care usturoiul respinge gândacii

 

Miros înțepător: Usturoiul are un miros înțepător pe care nici oamenii nu-l pot suporta mult în timp ce îl respiră.

Deși îl folosim în diferite rețete, nimănui nu-i place să îl mestece crud din cauza mirosului său puternic. Atunci când tăiați cățeii și faceți o pastă de usturoi, acesta devine mai înțepător.

Dacă împrăștii puțină pastă de usturoi în jurul gândacilor sau în locurile unde aceștia trăiesc cel mai mult, mirosul înțepător al usturoiului va respinge gândacii.

 

Necomestibil: Gândacii încearcă să mănânce sau să mestece orice găsesc sigur și ușor de mușcat. Cu toate acestea, usturoiul este în întregime un aliment necomestibil pentru majoritatea insectelor și gândacilor. Atunci când tăiați usturoiul și le așezați în diferite colțuri ale casei, acesta va răspândi mirosul.

Ca urmare, gândacii nu vor putea mânca usturoiul. Le va afecta sănătatea dacă îl vor mânca. Prin urmare, aceștia rămân departe de cățeii de usturoi, deoarece aceștia nu sunt comestibili.

 

Probleme de respirație: Gândacii au sisteme de respirație diferite, ei folosesc o anumită parte a corpului lor și iau oxigen pentru a trăi.

Odată ce simt mirosul de usturoi, evită imediat locul, deoarece usturoiul răspândește mirosul înțepător în aer și nu reușesc să îl inhaleze.

Deoarece nu pot mânca usturoiul și nu suportă să inhaleze aerul, ele părăsesc în cele din urmă locul. Puteți pulveriza sau folosi felii de usturoi în jurul casei și să respingeți gândacii.

 

Usturoiul plantat alungă gândacii?

 

Da, usturoiul plantat respinge gândacii. Dacă plantați usturoi în grădină sau în curte, vă puteți proteja în mod natural casa de gândaci. În plus, puteți să le plantați cu ușurință pe balcon sau pe verandă dacă veți obține un rezultat excelent.

Încă o metodă de respingere a gândacilor folosind usturoi este strivirea acestuia și aplicarea lui în jurul sau pe regiunile unde s-a remarcat acțiunea și prezența insectelor.

Dar s-ar putea să nu reziste ca și plantele, deoarece își pierde mirosul înțepător și se deshidratează în timp. În schimb, plantele vii vă oferă cel mai bun rezultat în timpul vieții lor. Așa că obțineți rezultatul potrivit, conform Outdoor Alive.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel